Ebru6169 Bebeklerinize Ek GIDA olarak neler veriyorsunuz 1 günlük rutininiz nasil mesela neler yedirmekle geçiyor sevgili anneler ? 😊🌸🥰
My_son Ebru6169 valla ben bi duzen olusturamadim bi kenarda bekleyeyim sabah yumurta vermeye calistim yemedi omlet yaptim kustu 🙈 oglen corba yapmaya calisiyorum sebzelere ek olarak irmik pirinc zeyrinyagi ekleyip blender dan geciriyorum aksam da meyveli muhallebi ama iste bunlari yedirmeye calisiyorum çoğunlukla yemiyo bende cogunlukla duzen oluşturup hergunu boyle ayarlayamiyorum bi turlu yogurt alerjiden dolayi veremiyoruz
Zeyno111 Ebru6169 6buçuk aylığız 1 buçuk ay oldu tadımlara erken başladık o yüzden kahvaltıya da geçtim. Genelde lorlu yumurta yanına avokado labne falan veriyorum bazen yumurtayı sadece loru ayrı ekstradan ıhlamurla ıslatılmış bebe bisküvisi ekliyorum değiştiriyorum. Öğlen bazen kemik suyuna bazen peynir altı suyuna sebze çorbası yapıyorum bazen meyveli yoğurt ya da sade yoğurt veriyorum o gün ki yeme iştahına bağlı ilerliyor. Akşamları meyveli doyurucu muhallebi bebek irmiği ya da yulaflı 1-2 hurma ya da gün kurusu ekliyorum.
Mina181019 Ebru6169 sabah kahvaltıda köy yumurtasının tam sarısını, 1 çay kaşığı pekmez, 1 çay kaşığı labne peyniri veriyorum. Öğlen muzlu yoğurt, avokadolu muz, elmalı muz, elmalı yoğurt gibi püreler genelde yoğurtlu püreler akşam da çorba bugün sebze çorbası verdim mesela :)aldığı ek gıda 1 çay bardagının yarısını geçmiyor anne sütü alıyor ana öğünlerde de :)
Ebru6169 Merlival şuan 4 aylik ama şimdiden bilgi edinmek istiyorum o yüzden sormak istedim sizlere acemi olmamak icin 😂
Merlival Ebru6169 başta hep oluyo acemilik :) ben youtube da 2anne1mutfak kanalını izledim ay ay tarifler ölçüler vs anlatıyo tavsiye ederim bi bakmanızı.. yoğurtla başladım ilk bi iki kaşık verdim 3 gün sonra kabak haşladım buharda süzgeçten geçirdim tattırdım hep 3 güm devam ettim .. zaten izlerseniz çoğu konuşa bilgi sahibi olacaksınız 🌺
Birkoalaanasi Bugünü yazayım 8 aylık, Sabah, lorlu tüm yumurta omlet,zeytin ezmesi,rende salatalık. Öğlen, formül süt. Öğleden sonra, şehriyeli tarhana çorbası. Akşama doğru, kabak dolması, yoğurt. Gece uykusuna geçerken, formül süt.
My_son Birkoalaanasi benimki 2 gun sonra 7 aylik olcak ama senin bu bahsettiklerini hayatta yemez 😮 kabak dolmasıni kendinize yaptiginizi mi diyosn salçalı baharatli yani zeytin ezmesi omlet fln omleti azicik denedim yutmadi bile direk kustu ne zaman vermeye basladin puturlu sekilde masallah bu arada bebisine
Birkoalaanasi My_son yavaş yavaş alışacaktır. Hayır ayrıca yapıyorum her yediğini. Salça kullanmıyorum hiç, kıymalı soğanlı yapıyorum. Soğanı rende yapıyorum. Dilinin üzerine vermeyin gıdaları iç yanağına verin. Dilinin üzerine direk yutacağını düşünüp öğürüyorlar.
My_son Birkoalaanasi emerken de 5 dk gecmez cok istahla yiyecegini sanmiyorum ama direk agzindan cikariyo bende yiyomus gibi fln yapiyorum dediginiz gibi ogrenir brlki diye ama biraz gec ilerliyoruz sanki ek gidada