Merhaba güzel anneler 🌸🌸🌸 Anneliği yeni tadan, korkan, endişe duyan canım anneler merak etmeyin yavaş yavaş her şey yoluna girecek. 😊🎈Sütüm az nasıl artıra bilirim gibi postlar çöok görüyorum o yüzden yardımcı olmak adına bu postu açtım. İnşallah faydası olur🌸🌸🌸🌸 Bol sütlü sağlıklı günler 😊
Öncelikle Psikolojik olarak bu sürece hazır olmak gerekir. Emzirmek doğaldır ve doğal ilerler.
1.Süt arttırıcı besinlerden önce sütü arttıran en önemli şey uyku ve bol sıvı tüketimidir. Sütünüz bol olsun istiyorsanız öncelikle bunu gerçekten isteyin, dinlenmeye çalışın bebeğiniz uyuduğunda başka işleri bırakın siz de onunla dinlenin ( en azından yarım saat bile olsa kendinize mola verin)
2.Her gün 2,3 litre su için ( çay, kahve sıvı değil)
3.Her gün sıcak duş alın (her gün yapamıyorsanız bile gün aşırı alın)
- Bebeğinizle sık sık ten teması yapın hatta birlikte duş alın ( siz bebeğinizi göğsünüzde tutarken eşiniz veya yanınızdaki yakınınız size yardımcı olsun)
- Bebeğinizi bol bol koklayın
- Havaya çıkın, yürüyüş yapın, stresten uzak durun
Bununla birlikte süt artırma özelliğine sahip besinlerden de yararlanabilirsiniz.
Süt Artıran Besinler:
1.Bol sıvı ( su, Ayva, üzüm, erik, elma kompostosu)
- Kuru incir, kuru hurma, kuru üzüm, kuru kayısı
- Yeşil soğan, dereotu, tere
- Kuruyemiş ( kaju, fındık, çiğ badem)
- Tarhana
- Lahana, marul ( gaz yapar ama üzerine kimyon koyarak yiyebilirsiniz)
- Bulgur ( gaz yapar kimyon koyup yiyebilirsiniz)
- Tahin helva
- İrmik Tatlısı
- Havuç
- İbrahim Saraçoğlu Havuç + Kuru incir kürü çok güzel süt yapar
Süt Artıran Bitki Çayları
- Isırgan otu. Süt kanallarını uyarır ve süt salgılar.
- Rezene
- Anason
- Kimyon tohumu
- Papatya
Her ne kadar bitki çayları süt artırmaya faydalı olsa da doktorlar her çaydan günde 1 bardaktan fazla önermiyor. Yani her gün 1 bardak rezene 1 bardak kimyon içebilirsiniz.
Ben bizzat faydasını gördüklerimi yazdım, fikri olan varsa, deneyip faydasını gördüklerini lütfen yazsın belki bir annemize yardımcı oluruz.
Sevgiler 🌸🌸🌸