Dyg_brn Kızlar merhaba 6aylık olduk ve ek gıdaya basladım daha 3gun oluyo şunu merak ediyorum yumurta sarısını yedirip yedirmemeye karar veremedim tavsiye eden de var 8aydan önce etmeyen de fikirlerinizi yazar mısınız ☺️bir de siz nasıl başladınız neler yediriyosunuz bu süreçlerde 🤔
Azizeguney Dyg_brn Yoo benim kızımda 6 ay 19 günlük ben 6 ay 5 günlükken verdm yumurta sarısını şimdide kahvaltıda veriyorum kızıma peynir yumurta sarısı falan güzel bi kahvaltı yapıyor
Zeyno111 Dyg_brn En son yumurtayı tattırdım şimdi her gün vermeye çalışıyorum. Sebze meyve yoğurt yumurta diye gittim ama alerji olabilir diye hassas çünkü oğlum çeşitli besin alerjisi var o yüzden ama siz yoğurt sebze en son meyveler olarak gidebilirsiniz yumurtayı en sona bırakın derim bünyesi de alışmış olur
Birkoalaanasi Benim yoğurttan sonra verdiğim ilk besindi. Çeyreğin yarısı, çeyrek ve çeyrekten biraz fazla olarak devam ettim. Haşlama olarak verdim, ıhlamur ile açtım hafif kıvamını. Bir çay kaşığı ucu zeytinyağ ile de açılabilir.
Dyg_brn Birkoalaanasi anladım cnm tesekkür ederim. Ben de yoğurt ile basladım, sebze çorbası da var listemiz de ama önce tek bir sebzeyi püre halinde denettirip çorba yapımına 2 sebze ile sonra mı denemeliyim sence
Birkoalaanasi Dyg_brn önce sebzeleri tek tek dene canım. Her sebzenin tadını alsın ayrı ayrı, bir ay’a tüm tadımları tamamlarsın sonra çorbalara geçersin 🌸
Sedaanur Benimde bebegim 6 ay 10 günlük oldu birden başlamamalısın mesela yavaş yavaş vermelisin hem alerjisi varmı yokmu onu anlarsın örnegin yogurt 1 yemek kaşıgı verseb yeter herşeyden tatdır ama az az
Sedaanur Bi uygulama indirdim ek gıda tarifleri sende indirip ordan tarifler bakıp az az yapıp yedirebilirsin ayrıca bebeginden önce seninde hazır olman gerekiyor sabırlı ol bazı bebekler diliyle itiyor yemek istemiyor sabırlı ol yavaş yavaş alışacaksınız
Sedaanur Birde benden sana tavsiye blendrden çekme herşeyi mümkünse çatalla ez az bişey pütürlü yesin sonra zorluk yaşamayasın maksat
Dyg_brn Zeyno111 canım bu arada buhar pişiriciye gerek var mı, sebzeleri normal haşlayıp mı pişireyim sence?
Zeyno111 Dyg_brn Ben buhar pişirici kullanıyorum Philips avent çok memnunum sanırım aldığım en iyi şey olabilir 😅 çok pratik işimi yaparken ya da diğer malzemelerini hazırlarken hemen koyuyorum vitamini içinde kalarak güzel tat elde ediyorum. Haşlamada bazı vitaminler ölüyor çok az haşlasan bebeğin ağzına uygun olmayacak yani alırsan farkedeceksin tadı çok daha güzel direk buharda pişirmenin 😇