Deletedmom814 Melekler oglum 6 aylıkken yumurta sarısı labne ceviz pekmez ıhlamur veriyordum. Yemek olarak bütün pürelerden çorbalardan. hic biseye alerjisi olmadığı icin rahat ettim . Yoğurdu cok severdi mesela bütün sebzeleri oyle alıştırmıştım
Misskokulum Melekler haşlanmış yumurta sarısına 1 çay kaşığından az tuzsuz tereyağı ekleyip yediriyorum 1 cay kaşığı pekmez haftada 2-3 kez lor peynir bazen de yumurta sarısıyla lor peyniri çırpıp tereyağında omlet yapıp veriyorum şimdi 7 aylık oldu artık cevizli pekmezli avokado krep pankek ıhlamura gecicem
Bircicekbirbocekannesi Melekler ilk olarak yogurt muz balkabağı kayısı patates tattirabilirsin. Tuzsuz baharatsız haslayip pure yapabilirsin yada buharda pişirebilirsin. 6 ay demek hopp yemege gececek artık demek degil. Hala ana ogun anne sütü. Emzirdikten 1 1.5 saat sonra 1 cay kaşığı yogurt ver mesela. 1 1.5 saat sonra yone emzir. Bu sekilde 3 gunu yogurtla tamamla hergün 1 cay kasigi daha ekle. Misal ikinci gun 2 cay kasigina çık. 3 gunu tamamladın baktin yogurda alerjisi yok istedigin baska bir sebzeyle bu sekilde devam et. Alerjisi var mi kontrol et. Internetten hangi ayda ne yedirebilirsin bakabilirsin. Adı ustunde ek gida. Gunluk 1 cay bardağını gecmemeli verdiklerin hala anne sutu ile beslemelisin. Maksat tatlarını öğrensin amac doyurmak degil.
nur_eayni_h Melekler ben en başından beri bulamaç tarzı vermedim hiç; hep çeyrek ya da yarım yumurta Sarısı(Yiyebildiği kadar) , peynir, pekmez ,yoğurt veriyordum kızım şimdi 7 ay 8 günlük.
[silindi] Kahvaltı değil de öğlen yemeği olarak havuç patates bal kabağı püresi ile başlanmalı aydan sonra ince yulafla yoğurt gayet iyi gider
Melekler Deletedmom814 bende yoğurt veriyorum 4 yaşındaki kızıma yaptığım yoğurt şehriye çorbalarından içiyor az az dişi var ama sabah üstünde ne versem