Marjinal_Anne2 Merhabalar 21 günlük bebeğim var 2 saate bir uyandırıp emzirmeye çalışıyorum ama emdiğinde süresi çok az kalıyor Ya 5 6dk ya da 10 dk ancak oluyor doymuyor gibi geliyor ama kaka ve çişimiz de var , yine de az gibi geliyor süresi normal mi
Karbeyaz89 Marjinal_Anne2 canım bence az gibi . Cünkü daha çok küçük emme gücü düşüktür . Çok küçük olduğu için anne sıcaklığında kokundan güven duyup uyuyodur . Benim bebeğimde öyleydi ilk ay kontrolüne bi gittim 400 gram civarı almıştı sadece . Sonrasında doktorum önerisiyle en az yarım saat -kırk dakika tutuyodum toplamda iki memede . Diğer ay buna dikkat ederek gittiğimde 1 buçuk kilo almıştı . Kilo neden önemli doktor az olduğunda kilosu sütün olsa Bile yetmiyor sütün diyip mamaya başlatmak istiyo . Ve ilk aylarda en az 1 kilo almasını bekliyorlar . Belki sütün çok yağlıdır ve emiş gücü çok iyidir bebeğinin o kadar az emmeye kilo alabilir ama düşük bi ihtimal ilk aylar için o yüzden sana taysiyem gıdısına dokunarak yada ayaklarına dokunarak uyandırıp emzirmeye devam etmen
Omersmom Marjinal_Anne2 15. Gün kontrolünde kilosu nasıl çıktı yani bebeğin doyup doymadigina en garanti sonucu kilo kontrolü belirliyormuş.
Marjinal_Anne2 Karbeyaz89 yaaa çok sağolun bende öyle hissediyorum o zaman devam etmeye çalışayım ama kendi istemiyor memeyi doyunca sanırım uğraşayım üzüldüm şu an , 😢
Marjinal_Anne2 Omersmom ona gitmedik ilk kontrolünde 2600 den 3 kilo oldu sonra gitmedik bir ay olunca gideceğiz yani 10 gün sonrA
Omersmom Toparlandigini ya da zayofladigini siz bikirsiniz bence ama aç olsa uyumazdi bence. Ilk gunler benim emzirme problemim olmuştu bebeğin kilo almadığı aşikardı yani ağlıyordu sürekli daha sonra topladık simdi rahat uyuyor şükür doyunca
Newmom1010 Ac olsa ciyak ciyak ağlardı benim oğlumda 10 dkdan falza durmuyordu 40 için de alması gereken kiloyu almıştı büyüdükçe emiş süresini kendi belirliyor zaten memeyi de ağzına ağzına istemedigi zaman sokma red sebebi olur sonra daha çok üzülürsün bence. Hiç takma kafana o sipalar ac olunca belli ediyor kendini canım