Eymeninannesii1 maşallah ne kadar sansliymissin ama her kardes böyle olmuyor ama yine de olsun tabiki.
3 yas ideal
Minik oglum 2 ağustosta dogdu büyük oğlumda 10 agustosta 3 yasina girdi 2018 de. 9 da evlilik yıldönümüm bu arada🥰
Bu şekilde büyüğün bebeklik cağını doya yaşamis oluyosun en muhtac olduğu dönemler ona yetebiliyorsun.
Hani kaza hariç bundan önce olanlarin ilk cocuga haksızlık ettiğini düşünüyorm o yönden.
Hem bebeklik bitmis 1 sene de enaz nefes almis oluyor anne de ben bundan önce asla diyodum mesela ama oglumun bir arkadaşı olsun diye hem de aman belki olmaz ama olursa erkek olsun demistim o ay oldu. Iyiki de olmuş doğduğundan beri hep hayal kurardım bidaki sene birlikte yurucekler oynayacaklar fln suan gözleri açılır acilmas sabah birbirlerini arıyorlar.
Abisi gündüz uyuyunca fln mesela minik tepemden inmez abisi oldu mu ama birlikte oynuyolar fln o yönden de tavsiye ederim 😄
Hem 3 yas tam çocuğun ana babayı sahiplenmeye başladığı bir zaman kardeşi olunca kiskanma minimum oluyor ama 4 hele de 5 yas oldu mu o dönemler sakincali tam ilk benlik olusmus fln gözlemlerim daha cok zorlanıyor anne. Büyük oğlumun bastan beri hep yardımı oldu suan sallayıp uyutuyor bile 🥰
Hem paylaşmayi bilme acısından bir kardeş kesinlikle olmali günümüz çocukları malum cok bencil.
Bir de tek cocuk gibi olmuyor 2 cocuk es desteği cok önemli ben baştan söyledim mesela esime bak sen istiyorsun büyükle sen ilgileneceksin ben 2sine yetemem diye sagolsun ilk sene iyiydi o yönden. ama büyüdükçe daha zorlaşıyor ilgi artmasi gerek malum cocuga o yüzden 2yi istiyosaniz kendiniz icin yapacaksınız o yüzden ne zaman hazir hissederseniz o zaman olsun derim ben😉