AliKaran Merhabalar, bebeğimde süt alerjisi var doktor süt ve süt ürünleri kullanmamamı söyledi. Fakat bebeği böyle olup da emziren anneler var mı diyet listesi nedir?
BalDoruk AliKaran benim bebegimde egzama var ama neye alerjisi oldugunu bilmiyoruz cunku 4 aylikti goturdugumde doktora hemde sehir disina gittik ozel bir dermatologa yinede besin alerjisi yapmadi. Sut yogurt yiyebilirsin paketli gida yeme dedi. Yaptim gecmedi. Bende sut yogit yemedim suanda cok nadir cikiyor geri gidiyor. O da mamadan sanrm gunde iki kere mama veriyorum. Mamalarin icinde peyniralti suyu varmis. Neyse velhasil kelam diyet miyet yapmiyorum sadece sut peynir yogut yemiyorum ve sutle yapilan seyler yemiyorum pogaca bile yemiyorum sutsuz kek yapiyorum falan
Annekeki Ben varim. İki aydir sut, peynir, yogurt, tereyag, margarin, krema, kaymak, cikolata, sut tozu, paketli urunlerin cogu vs hic birini yemiyorum. Paket ekmeklerde de eser miktarda sut var. Habire sutsuz tatlilar yapip yiyorum🤓
AliKaran Bende süt ve süt ürünlerini bıraktım, bir arkadaşım ıspanak makarna bazı meyveleri vs yemediğini söyledi sizde de böyle bir durum var mı?
Annekeki AliKaran soyle mesela bana sut sut urunleri ve kirmizi et yeme dedi doktorumuz. Eger kan yine tmgelirse yumurtayi kesecektik. Alerjiyi tetikleyiciler belli hemen hemen sut yumurta domates cilek salca tahin gibi. Baktin sikayet devam ediyo ufaktan bunlari da kesip deniyosun.
Annekeki AliKaran gecti cok sukur bizim oyle bir huysuzlugumuz da yoktu bit kadar kan gorduk kakada oyle kestik🤷🏻♀️
AliKaran Annekeki bana yumurtayı kes demedi ben kendim kestim yemiyorum. bebeğim biraz daha sakin bizde fok huysuzluk ve ağlama vardı