edaomer merhaba anneler. bikac gün evvel hemsire ve dört çocuk annesiyim diye bi post açmıştım.. genel olarak sorulara üstü kapalı cevaplar verdiğimi farketmisim. cok sağlık konularına girmek istemedim galiba. bi bebeğin en iyi ihtiyacını önce annesi sonra direkt muayene eden doktoru bilir. ben uzun yıllardır Türkiyede yaşamıyorum. onunda etkisi ile bazı durumlar şaşırtıcıda gelmis olabilir. genel bi kac sorunu ben anne olarak dört cocuktan mütevellit yazmak istedim. evvela gaz! dördündede fazla fazla yaşadım erkeklerde bi tık daha fazla olduğunu kabul ediyorum. benim en büyük yardimcim mutfaktaki aspiratördü😊 hala devam.. evet onunla uyuttum onunla emzirdim bi süre tabi bu krizleri azalana kendini toparlayana kadar.. ben hep yalnızdım ailemden kimse yanımda olamadı maalesef bi yardımcı istemedim.. eşimde günde iki saat yanımızda olur genelde sadece. pes etmeyin asla hepsi geçecek.. sabır bol sabır.. ikinci bi konu meme reddi onuda hepsinde yaşadım ayakta emzirdim yatarak emzirdim masanın üstünde emzirdim ama hep emzirdim asla vazgecmedim.. siz vazgecmezseniz yavrunuzda vazgeçmez.. ek gıda: ilk üç gün kuralını bilmeyen yoktur bu bebege annenin yaptığı alıştırma ve bi allerji testi aslinda geçerse devam ediyosunuz ben 9 aya kadar hassasiyetle devam ettim hepsinde sonra evde kendimize ne pisiriyorsam tuzsuz bi sekilde onlara yedirdim. yumurtanın sadece sarısını yedinci ayda başladım beyazını birbucuk yas olunca ancak verdim. su konusunda ise ben asla besbucuk aydan önce vermedim eger mama veriyorsaniz su verirsiniz anne sütünde yeterli su var verdiğiniz zaman karni şişebilir ve emmeyi reddeder aç olduğu halde. sütten önce suyu alır bebekler. hatta bugün eşim benden çay istedi emziriyordum bana sumu veriyorsun süt mü diye sordu bende su dedim kalkıp kendim alayım daha yeni başlamışsın emzirmeye dedi. eğer süt deseydim emzirmenin sonlarinda olduğumu düşünecekti.! net anne sütünde evvela su alır bebekler ishal vs. durumlarda doktor karın muayenesinde su eksikliği varsa söyler zaten o zaman gereklidir su verilmelidir. yeşil kaka sorusu çok vardı galiba ben ayaklarımı üşütürsem fln benimde bebeklerimde cok olurdu bir iki günden fazla sürerse ihmal edilmemeli. erkek bebeklerde erken sunnet enfeksiyon riskini %40 azaltır benim şuan en küçük bebegim 3 ay 25 günlük bir aylikken sünnet oldu..bu durumdan memnunum. cok cok uzun oldu farkındayım bi anneyim hepinizi o kadar iyo anliyorumki yazmak istedim üşenmeden okurmusunuz bilmem😊 son olarak ben hafızim çocuklarımı evde hep yukses sesle Kuran'ı Kerim okuyarak büyütüyorum 5.5 yaşındaki en büyük oğlumda yarısında kardesine o okuyor simdi en büyük devada Ondadır👍 selametle...
ErtugrulAnnesii edaomer ne tatlısınız çook çok teşekkür ederiz vakit ayırdınız bizim icin 🧡 cok faydalı bilgiler özellikle su ve süt bölümüne bayıldım. 👌🏽
Elifsu edaomer Ellerinize sağlık. Siz böyle güzel bi yazıya vakit ayırıp yazmışsınız okumamak çok büyük terbiyesizlik. Zaten okudukça okuyası geliyor insanın çok güzel açıklamışsınız herşeyi. Çok sağolun 🙏🏻