Deryaumut2019 Rota aşısı için sağlık ocağındaki hemşireler bana bilgi vermedi bebeğim 4 aylık olucak en geç kaçınca aya kadar rota aşısı yapılabiliyor yardımcı olabilirmisinz..
Deletedmom196 Deryaumut2019 3. ve 5. Ayında yaptırdım. Sağlık ocagındaki ebe yada doktorunuzu da arayıp bilgi alabilirsiniz. Yardımcı olacaklardır
Ademalp Deryaumut2019 3 aylık olunca yapılıyor canım. Doktorumuzun yönlendirmesiyle Ben yaptırmıştım. Komşumun bebeğiyde 3 aylık oldu ona hatırlatayım dedim bugün yaptırsınlar diye. 3 ayı 25 gün geçmiş geç kaldık diyor. Koronadan hiç doktor kontrolüne gidemediler.
NurCelik Bende geç kalıp yaptıramadım 3 aylıkken yapılması lazım dedi doktor bundan sonra etkisi olmaz demişti menenjiti yaptırdım ama
NurCelik Dilekmh ya onda sıkıntı yok biz 7 ve 9 da yaptırdık 13.ayda var 5 doz sanırım ama 1 yaşında yapılınca tek doz sanırım ben her ihtimale karşı erken yaptırdım
Deletedmom54 Ademalp menenjiti her doktor ayrı sölüyor.biz 3.ayda rota aşısı yaptırdık doktorumuz menenjıt aşısı 6.ayda yapılcak dedi.komşunuz zamanı geçti diye yaptırmamazlık yapmasın.muhakkak doktordan bilgi alsın
Deryaumut2019 Ben ozaman geç kaldım benide bilgilendirmediler çok üzüldüm öğrenince umarım bişey olmaz
mrvcr Deryaumut2019 menenjit daha sonra da oluyor ama rota en son 3 aylık diye biliyorum. menenjiti ben de henüz yaptırmadım. doktora da gidemiyorum. 4 ay aşısına gidince sağlık ocağına sorucam artık
NurCelik Deryaumut2019 evet menenjit de yaş sınırlaması yok sanırım 2 yaşında yaptıran arkadaşım var ama imkanınız varsa yaptırın rotada tehlikeli ama bir şekilde serumla hastanede tedaviyle atlatıyor bebek ama menenjitte ya sakat yada ölümle sonuçlanıyor Allah korusun bebeklerimizi😔
NurCelik Deryaumut2019 bencede biz ikinci dozu yaptırdık bu sefer baya ateşli geciriyor Allah korusun hastalansa demek neler yaşar minicik bedenleri☹️
Dilekmh Kukla canım 3. Ayı geçmişiydi mesela benim kızım için hemşire 3 ay 15 günlükken gel dedi kafam karıştı
Taseanne Deryaumut2019 bende aynı sorunu yaşadım resmen oyaladılar doktor doktor diye tutturdu bizim ebe ama doktora filan gerek yokmus bizde geç kaldık 2-4 veya 3-5aylarda yapılcakmıs yani ilkine geç kalmışsınız sanırım ilki olmayınca ikincide olmuyormus