_muallime Merhaba arkadaşlar acil yardımcı olur musunuz🙏 Arkadaşım mastit oldu göğsü sertleşti kızardı ateşi var 2 aylık bebeğini emziremiyor ne yapmasi gerekiyor
Tgcmrt35 _muallime ilk önce duşa girip sağarak rahatlatsın sonra lahana yapraklarını yıkayıp buzdolabında biraz bekletip göğsüne sarsın sıcak havlu kompleksi yapsın ve bol bol emzirsin yada sağsın
Selin44 _muallime şuan bende de aynı durum var ikinciye oluyor,çok zor,tek çözümü çık acısa da emzirmek yada pompa ile sağmak göğüs boşalmadan geçmiyor,duş da çok iyi geliyor ben çok ateşlendim iki kez ılık duş alınca biraz toparladım
Deletedmom416 _muallime özel hastanelerde sağma Makinesi var kuzum. Sadece set parası alıyorlar 30tl başka hiç ödemesi yok komple boşalttırsın orda göğsünü süt saklama poşeti de alsın yanına sağdığı sütü buzluğa Atsın o set de kendisinde kalıyo ne zaman isterse tekrar gidip ücretsiz sağım yapıyor canım hangi ildesiniz siz
Deletedmom302 _muallime onu yaşamayan bilemez çok çok zor, ama tek yolu da maalesef başından geçen biri olarak söylüyorum kesinlikle sağmak ama sağarken düzgün sağmak , o yüzden elektrikli bir makina almasını öneririm eğer durumu imkan veriyorsa
Elif16s Sıcak bir duşun altına girsin ve elleri ile göğüslerini ovalayarak sütü akıtmaya çalışsın. Daha fazla ilerlerse daha kötü olur antibiyotik kullanması da gerekebilir. Ama o sıcak duş çok iyi geliyor. Lahana falan da diyorlar ama ben onu denemediğim için bilmiyorum. Geçmiş olsun kıyamam çok zor biliyorum. 😢
Selin44 _muallime çok sağolun ,bir de yeni öğrendim henüz yapamadım ama çok etkili olduğunu duydum,lahanayı biraz dolapta bekletip yapraklarını göğüse sarmak çok iyi geliyormuş
Zehra_Ens _muallime eğer kızarma boyutuna geldiyse hastaneye gitsin bence benimki öyle geçmişti antibiyotik kullanmıştım sonrakilerde söyledikleri gibi sıcak su masaj boool boool emzirme ve sağma en önemlisi bu. Emzirecek ki o tıkanan kanal açılsın. Ilık duş da alsın kanal yumuşasın süt insin. Emziremediğinde sağsın bi dahaki sefere fazla kalan süt mastit yapar. Geçmiş olsun 🌸
SenaMina Zehra_Ens ateşi cıktıysa titreme ve halsizlik varsa doktora gitmeli antibiyotik veriyorşar. Bu zamanda hastaneye gidilmez ztn atesi cıkmadıgı sürece sıkıntı yok
SenaMina Cok zor bir durum cok kez yasadım daha yeni düzeldim eger atesin halsizliğin yoksa doktora gitmene gerek yok. Cunku sana aynı seyi söyliyceklerdir. Önce emzir canın acıycak ama pes etme sonra mutlaka sağ en Masaj yap sıcak su koy bir tasa Göğsünün altına eşin yardımcı olabilir göğüsünün basından kahverengi kısmına dogru masaj yap (Sivilce sıkar gibi)ya da yaptır yumusayana kadar devam et. Bunu her gün rutin haline getir rahatlıycagını düsünüyorum
Zehra_Ens SenaMina ben de onu diyorum kızarma olunca ateş yapıyo zaten. Diğer türlü emzirerek sağarak geçiyo
Gubse _muallime merhaba canım geçmiş olsun bende de aynı durum var şuan , sıcak su ,banyo demiş arkadaşlar o bana tam ters etki yaptı kişiden kişiye değişiyor olabolir sıcak yarmazsa benim gibi soğuk uygulayabilir ben buz torbası koyup sagiyorum ancak o zaman geliyor
Zehra_Ens SenaMina bende olmuştu herkeste olur ileri boyutu diye düşünmüştüm. İnşallah olmaz hastaneler tehlikeli gerçekten