sevilayaseeel Biz de ayni durumdayız uykuya geçişte meme olduğu için en ufak bir uyanışta da tekrar dalmak için meme arıyor.Bizim sorunumuz her gün farklı saatlerde uyuyup uyanmak.Araştırdığım kadarıyla önce memeden ziyade saat olarak bir düzen kurmalıyız yani her gün aynı saatte uyanmalı aynı saatte uyumalı yarım saat önce sonra olabilir.Mutlaka uyku rutinleri olmalıymış düşününce çok mantıklı salonda Işık’ların altında oynayan çocuğu direkt odaya alıp uyumasını beklemek mantıksız.Salondayken uyku saati yaklaştıkça daha sakin oyunlara,tv vs varsa kapatmaya daha sessiz olmaya çalışıp sonra odaya geçip emzirme,alt değiştirme,pijama giyme,ninni dinleme,ayına göre kitap okuma,kart bakma gibi her gün aynı sırada olacak şekilde rutin belirlemeliymişiz.Zaten bence bir süre bu düzene alışan bebeğin uykuya geçmesi daha kolay olacaktır.Ondan sonra desteği kaldırmak daha kolay olur zaten bebek bir süre sonra bunları yaptıktan sonra uyuyacağını bilir ve buna hazır olur.Eğer direniyorsa da ben bu akşam denedim emzirdim mayıştı tam dalmadan memeden ayırıp yatırdım uyanır gibi oldu ama uyku ağır bastı uyumaya devam etti