Aysenur-efe Merhaba annişler.🤗 34+5 de doğan oğluşum var , sadece anne sütü alıyor.. Kronolojik olarak 5 aylık şuan. Prematüre anneleri sizler ne zaman başladınız ek gıdaya? Nasıl bir yol izlediniz? Doktorla görüşmek lazım mı?
Hunili Aysenur-efe 36+2 de doğduk 6 aylık olunca direk üç öğünle başladık ek gıdaya doktor öyle söyledi ama tabiki ben yeni verdiğim her şeyi üç gün ölçek ölçek denetiyorum. Elma armut yedi sağlıklı ertesi gün bi öğün meyve veriyorum bi öğün muhallebi bi öğün de yeni gıda. Doktorunuza sormadan başlamayın bence bir iki hafta daha bekleyin.
Balbebegimoyku Aysenur-efe bizde 34.haftada dogduk ek gidaya yogurt elma kabak havuc brokoli bunlari verdim 3er gun kuraliyla. sadece mamayla beslendigi icin biraz erken baslamis olsuk
Sum87 Doktorunuzla görüsmenizde fayda var benim bildiğim biraz daha geç baslanması gerekiyor ama doktora görede değişiyor canım 🌸
Sum87 Aysenur-efe instagramda ekgıdayadairhersey var buraya bir bakın sorulara genelde cevap veriyor belki bir yol gösterir ☺️🤷🏼♀️
Aysenur-efe Hunili Ben şuan bi fikir edineyim diye sordum 🤗 Yoksa hemen başlamak gibi bir niyetim yok şimdilik.. Başlarken 3 gün elma 3 gün armut mu gittiniz? 3 gün kuralını ne zaman bıraktınız peki?
Hunili Aysenur-efe kuralı bırakmadım 4. Ayda sütüm olmadığı için başlayalım demişti doktor baktım oğluma ağır geliyo kestim. O dönem tattığı gıdaları şimdi doyacak kadar veriyorum 1 öğün de tadım yaptırıyorum üç günde bir.
Balbebegimoyku Aysenur-efe suan 5bucuk ayligiz 4bucuk aylikti basladigimizda 😊 mesela suan icinde hergun vermiyorum yani bir iki gun kayniyor arada
Eymeniim Canım 33. Haftada doğum yaptım ek gıdaya doktorum kronolojij olarak 6.ayda değilde 7. Ayda başlamam gerektiğini söyledi yani 1ay bekleyip öyle geçtik
Eymeniim doktorunu bulamazsan bile 15 20 gün daha bekle ek gıda için Birde başta yoğurt ile başladım 3gun kuralı ile sana tavsiyem daha sonra direk sebzelere geçmen çünkü meyve ile başladıkça sebzeye begenmiyorlar malesef yedirmek güç oluyor hemen hemen yeni her gıdayı 3gun kuralı ile başlıyorum tabi biz şu an 9bucuk ayligiz 1yas öncesi yasak olan bal süt patlıcan çilek gibi besinler hariç herşeyi yediriyorum tuzsuz ve şekersiz olarak tabi