Burcukusgz 2 aylık bebeğime gece yatarken pirinç unu vermek istiyorum verenler varmı tavsiye edıyormusunuz aç yatmasın diye suyla karıstırarak süt tarzı
Buse97 Burcukusgz ben annemin tavsiyesi üzerine vermiştim kilo aldırır vs gibisinden canım bi zararı olmadı ama bence bi yararı da olmadı ☺️
Teachermom Burcukusgz Yok daha neler.Bu gozler bunu da.gordu.Yapmayin allah askina eskidenmis o seyler yil olmus 2020 kucucuk bebege karbonhidrat veriyorsunuz.Yasim 29 ben bile yemem pirinc kaldi ki 2 aylik bebege pirinc unu vermek.Elinizde telefon var bir zahmet acin da okuyun zararlarini.Doymuyorsa mama verin onla da doymuyorsa mamanin miktarini arttirin.
Melek22 Burcukusgz benin bebeğim o ayda hem mamayı hemde memeyi bi anda bıraktı tek kurtardığın pirinç unu oldu dediginiz gibi suyla karıştırarak süt tarzi verdim hiç olmazsa ac yatmasindan iyidir şükür bi sıkıntı olmadı bizde
Ozlemm35 Pirinç unu 5. Yada 6. Ayda falan verilmiyor mu ? Bebeğin bagirsaklarina iyi gelmez belki , ben de bilmiyorum ki, bilen anneler den bekleyelim bakalim. :)
Teachermom Buse97 Zarari olmadigini nerden biliyorsunuz yillar sonra mide problemi olabilir.Bu tarz postlarda ben verdim birsey olmadi demeyelim lutfen.
Amineninannesii Teachermom pardon canim ama sen neyle buyudun biz neyle buyuduk eskiler diyip geciyorsun ama bizlerde onlarla buyuduk hatirlatirim😊
Merveazra Teachermom bizim doktor 6. Ayinda gttigimde pirinc unuyla muhallebi yapmami soylemisti bende cok sasirdim iyi bi hastanede iyi bi doktor pirinc ununu neden tavsiye etti diye. Onun onceside annem vermemi soyleyince asla vermem diyordum sonra doktor diyince bi kac kere verdim sonrada hic icime sinmedi onun yerine yulaf unu yada ezmesi cok daha mantikli geldi artik onlardan muhallebi yapip veriyorum tabi benimki 7. Ayina gircek. 2 aylik bebege asla verilmez :)
Buse97 Teachermom ben kendi bebeğimin o anlık hali için konuştum ağlamadı Gibisinden herkes Özgür verip vermemekte
Yazilimcianne Burcukusgz niye aç yatsın emmiyor mu ya mama. Pirinç ununun hiçbir yararı yok ki hem bebeğiniz çok küçük
CanselCoban Burcukusgz ben denedim ondan mı bilmem o gece cok huysuzlandı birde içlerinde keçi sütü inek sütü olanlar olyomuş oda 1 yaştan erken olan bebeklere alerji yapıyormuş başka bir seyde mi huysuzlandı bilemem ama uyumadı yani o gün dogru dürüst versen bile katı verme sulandı biberona ben biraz katı yedirdim bilmediğim için 3ay 18 günlük bebegım biraz daha vermemeyi düşündüm bende en azından 4 ayımıza Bi gecelim kutuda 4+ yazıyordu 🤷♀️
Ssonmez Burcukusgz pirinç ununu sindirmek zor 2 aylik bebeğin midesi nası sindirebilir onu kabız olur bebeginiz tok uyumasini istiyorsanız mama verin anne sütüne ek olarak
Teachermom Amineninannesii Canım falan bu samimiyet nerden geliyor? Ben anne sütü ile büyüdüm eskinin sartlari ile günümüzun sartlar bir mi?Formül mamada bebegin gelisimi icin birsuru faydali icerik var peki pirinç ununda bebegin gelisimi icin iceriginde ne var?
Banu_alper Burcukusgz 2 aylik bebek icin cok erken bilmiyorum denediniz mi birsey dememissiniz ama emmiyorsa formül mama verin 60 cc kadar verseniz 3 saat kadar yeterli olur ama onu da kabul etmiyorsa kasik mamalari var onu deneyin en son care pirinc unu hicbir faydasi yok cunku en iyisini yine doktorunuz bilir
Teachermom Merveazra Tebrik ederim sizi yulaf unu bebge faydali pirinc unu sadece karbonhidrat.Bir pirinc unu sevdasi almis basini gidiyor.
Amineninannesii Teachermom Tamam ozaman cok biliyorsunya madem karsila mama paramizi bizde kullanalim durumu olan war olmayan war!!! Laflariniza dikkat edin
Nur8190 Ya bende gerçekten üzülüyorum artık sadece bu post için yazmıyorum ama ne olur artık ben verdim bisey olmadı demeyelim birbirimize bisey olup olmayacağını yıllar sonra bile anlayabiliriz evet annelerimiz bizi öyle büyütmüş ama eski şartlarla şimdiki şartlar bir degil en aZından bizler araştırıp okuyup öğrenebiliyoruz bilinçleniyoruz annelerinde yanlış yönlendirmeyelim pirinç ununa gelecek olursak iki ay icin anne sütü veya formül mama dışında hiç birşey vermeyin daha o kadar küçük ki midesi hazmedemez kaldı ki pirinç unu sadece bebeğe gereksiz kilo aldırır Bi yararı olmaz.Ne iki aylıkken ne de daha sonra .
ebz09 Kilolu cocuk saglikli cocuktur Bu cocuk ac ac 🙊 Yani cidden mi Kilo alsin diye pirinc unu🙊🙊🙊🙊🙊😒