Sssssss Ben ücretsiz izinde bir öğretmenim arkadaşlar .. bir yılım doldu . Bu Haziran işe başlamayı düşünüyordum uzunca bir süredir . Müdürüm iznimin dilekçesini ben yazarken iki yıl yazalım istediğinde başla demişti bu yüzden bir yılım daha var .. ben bakıcı işimi hallettim Haziran da işe başlamayı düşünüyorum . Müdürün başlatmama gibi bi yetkisi olabilir mi? Bilgi sahibi olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi?
OzgeKaratas20 Sssssss hocam onun nasıl böyle bir hakkı olabilir ki işe başlatmama gibi onun şahsi işyeri değil sonuçta en fazla birkaç can sıkıcı yorum yapabilir ama dilediğiniz zaman işe dönmek sizin yasal hakkınız. Bu hakkı o vermedi ki o alsın. Covid-19 u bahane etseniz Mart ayında dönerdiniz sonuçta.
Guligul Sssssss mudurun iş baslatma/baslatmama yetkisi yok. Siz oncelikle ilce memi sonra il memi arayip bilgi alin. En son muduru arayip dilekcemi yazicam deyin.
neyzen15 Sssssss sizin isteğinize bağlı başlamak müdürle ilgisi yık dişekçeyi işleme koymalı koymazsa milli eğitime götürürsünüz dilekçeyi
Boncukk Sssssss şu süreçten dolayı izin dilekçenizde yazdığınız tarihten itibaren başlayabilirsiniz denmiş bizim ilçe milli eğitime. Ben 26 Haziran demiştim mesela ancak o zaman başlayabilirmişim. Tabi müdür ve ilçenin bakış açısına bağlı
HamzaaaSelimmm Sanmam hocam dilekçenizi işleme almak zorunda zaten siz müdür yardımcınıza vereceksiniz o müdüre verecek silsile ile olmuyor muydu ben hep böyle konularda müdür yardımcım ile muhatap oldum, müdürüme dilekçe vermedim
Sssssss HamzaaaSelimmm bizim okulda hep müdür ile muhattap oluyoruz hocam . Mayısın sonunda arayıp söyleyeceğim ama şu corona dan dolayı işleme almama gibi bi durumu olur mu diye düşünüyorum.. açıkçası müdürümüz bizim watsap grubuna martta işe başlayanlar soranlar için bi ton laf yazmıştı çcoronadan dolayı . Ki ben de fırsatçı olarak görüyorum ama şimdi Haziran da başladığımda bişey der mi diye de çekiniyorum adamdan 🙄
Sssssss OzgeKaratas20 aynen hocam ki bi ton öğretmen başlamış şu ilk tatil olacağını öğrendikleri hafta ama işte insan yine de çekiniyor devletten bi açıklama yapılmadı değil mi bileğiniz var mi acaba
Annesinin-ilosu Müdürün ise baslatmama gibi bir yetkisi yok fakat il milli eğitimden yazı gelmiş koronadan dolayi ücretsiz izinde olanların göreve dönüşlerini kabul etmeyeceklerine dair…
HamzaaaSelimmm Valla hocam benim martta ücretli iznimin süresi dolduyordu göreve başlamamı yaptırlar zaten ücretsize ayrılmayacaktım
Annesinin-ilosu HamzaaaSelimmm benimde 17martta raporum bitmişti müdür başlama yazımı yazması gerekirken yazmamış sonradan farkettim ve aradım.Milli eğitimden yazı geldi baslatamiyoruz isterseniz arayıp bilgi alın dedi. Aradım sizi ilgilendiren bir şey yok hocam,raporu henüz bitmeyen yarıda kesip dönmek isteyen ve ücretsiz izinde olup corona tatili var diye dönmek isteyen çok hocamız oldu onları ilgilendiriyor dedi.
Bulin Hayır öyle bir yetkisi yok ayrıca 2 yıl kullanılan ücretsiz izinlerde kadro il merkezine çekilebiliyor bir arkadaşım yaşadı mutlaka arada göreve başlayın. Sonra isterseniz tekrar ayrılırsınız.
Annesinin-ilosu HamzaaaSelimmm anladım onu hocam bende sizin durumunuzun post açan arkadaşla farklı olduğunu anlatmak adına yazdım
HamzaaaSelimmm Annesinin-ilosu evet bende öyle duymuştum hocam ücretsiz izinde olanlar suistimal ediyor diye incelenecek falan diye başvurular
Bulin Sssssss Bir arkadaşımın başına geldi canım. İlçede hocam 2 sene yaz nasılsa istersen başlarsın diye yazdırmışlar. Meğersem öyle olunca kargo il merkezine çekilip tekrar tercih yapıyormuşsun. son anda haberi oldu da erkenden göreve başladı arkadaş.
Sssssss neyzen15 peki şu an da milli eğitim başlatmayabilir mi acaba ? Corona olayını nerden bilebilirdim ki ben 😔
neyzen15 Sssssss okullarda bir idareci var şu anda müdürünüzle görüşün bence eşim idareci onlarda birer kişi gidiyor İletişime gecersenşz onlar evden dahi halledebilir
History_teacher Sssssss ücretsiz izin sürenizi dilekçe de 2 yıl diye belirttiyseniz muhtemelen ilçe sizi baslatmayacaktir.en son öyle bir yazi vardı sanırım..okullar açılınca başlatırlar ancak
Sssssss neyzen15 peki şimdi mi arasam sizce yoksa Mayıs sonunda mi aramalıyım ? Yani milli eğitim Red edebilir mi ? Kusura bakmayın eşim idareci dediğiniz için belki bileğiniz vardır diye soruyorum
neyzen15 Sssssss arayıp sorabilirsin benim arkafaşım gecen ay başlattı görevi normalde hazirana kadar almıştı izni ama bazı illerin milli eğitimleri kabul etmiyor bu zamanı fırsata çevirmeyin diye sen en iyisinara konuş hocam müdürle
Sssssss History_teacher ama ben bir yol ayrılmak istedim o zamanlar müdürüm iki yol yazalım istediğinde başla demişti 😔