Dilarataskent Bebeğime yanlışlıkla iki ay önce açılan mamadan verdim. Bir kere verdim ama çok tedirginim birşey olur mu. Ne yapmam lazım ?
Deletedmom278 Dilarataskent Mama süresi genelde 3 4 hafta kadar açılan mama. Yani bayağı önce açılan bir mama vermişsiniz bilmiyorum takip edin bir şey görürseniz eğer.
Mom0870 Dilarataskent mamaların ömrü açıldıktan sonra 3 hafta diye biliyorum canım yine de çok bilgim yok bilen birileri yazar inşallah
menis_21 Dilarataskent Keşke o mamayı hiç tutmasaydınız elinizin altında açıldıktan sonra 4 hafta içind e tüketilmesi gerektiği yazıyor üzerlerinde sizinki 2 ay önce açtıysanız 1ay öyle geçse 1 ay fazla açık durmuş mamayı vermiş oluyorsunuz bu durumda yaklaşık 1 - 2 saat içinde bir reaksiyon gösterebilir ama siz yine de sabaha kadar takip edin farklı bir durum görürseniz acile götürün yani başka birşey söyleyemiyoruz suan yada içiniz rahat olacaksa şimdi götürün…
Dilarataskent Deletedmom278 biliyorum yanlışlıkla verdim tedirginim şuan çok üzüldüm bişey olurmu diye korkuyorum
elmalikurabiye Yaptigim mamayi yarim saatten fazla tutmam dokerim. Ama acilmis kutunun omru oldugunu bilmiyordum ben. Bi kutu 2 ayda gittigi oluyor sanirim. Hicbirsey olmadi bugune kadar. Agzini kapali tutarim hep. Boyle birseyi dusunmemistim hic.
menis_21 elmalikurabiye Yok üzerlerinde yazıyor 4 hafta o üstünde ki folyosu açıldıktan sonra bende birşey olacağını sanmıyorum inşallah olmaz…
elmalikurabiye menis_21 herseyi de bik bik arastiririm. Nasil gozden kacirmisim hayret. Bende dikkat ederim artik. Ama siz de panik olmayin kuru gida sonucta. Allahin izniyle birsey olmaz
Hercai88 Dilarataskent birşey olmaz inşallah açıldıktan sonra 3 hafta yazıyor üzerinde ama bizde 3 haftada bitirmiyoruz kutuyu bazen 5 haftayı buluyor ve yinede veriyorum. Atmak içimden gelmiyor bulamayan nice çocuklar var… 3 hafta duran 2 hafta daha dursun nolcak diyorum… Ki kapalıyken ömrü baya uzun yani toz mama ne olabilir ki? Ekşimez etmez şahsen denedim de mama içtim 🤷♀️😂 hem yeni hem eski mamadan tatda fark yoktu
Dilarataskent Hercai88 çok şükür gece gözlemledim birşey olmadı. Tam 12 saat oldu vereli. İdrarla atmıştır insallah korkuttular beni :(
YavruKartal Hercai88 Siz bilirsiniz ama doktorlar kesinlikle süresi geçen mamayı vermeyi uygun bulmuyor. Hiç bir sorun yok gibi dursada hava ile temas ettiği için bozuluyormuş. Kısa sürede bitmiyorsa küçük kutu alın ama zamanı geçeni vermeyin bence.