Denizanne
Merhaba, ben 7 ay bittiğinde bıraktım gece emzirmesini. Öncesinde artık nerdeyse gece 1-1.5 saatte bir kalkıyordu, gece emzirmeyi bırakınca neredeyse hiç uyanmıyor. Uyansa da sırtına pişpişle geri dalıyor uykuya. İlk denediğimiz gece gerçekten çok zordu, çok ağladı, ben tam meme veriyodum ki eşim dayanalım dedi. İyi ki dayanmışız, o gün iki saat sürdü geri dalması ama sonrasında daha kolaylaştı ve bir hafta içinde rayına oturdu. Ama her bebek farklı, daha kısa daha uzun sürebilir, bebek büyüdükçe de zorlaşıyor. Ama bunu yapacaksanız o memeyi hiç vermemeniz lazım, iki saat ağlayıp memeyi aldığında, her seferinde ağlayınca nasılsa meme geliyor diyerek direnebilir ve çok daha zorlaştırır süreci. Burada ebeveynlere çok iş düşüyor gerçekten. Kararlı olmanız çok önemli. Biz ilk günler kucağımıza alıp sakinleştirdik ağladığında, ama sonra yatağından kaldırmadan pişpişleyerek geri yatırıyoruz, çünkü uykuya dalmak için başka birşeyin de alışkanlık yapmaması lazım, kucağına almak, sallamak gibi. Biraz dayanın, sonrası mükemmel bir süreç çünkü, bölünmeyen deliksiz uyku😍