Merhaba.. aynı durumu yaşadım. Hatta daha kötüsünü. Bebeğim 3 gün sonra 9 aylık olacak. Ek gida ve emzirme olarak devam ediyoruz beslenmemize. İnanın sütüm azalir yada azalmaz kaygısına hiç düşmeden nolursa olsun tutacağım dedim..zaten büyüdü ek gıda alıyor yeterince dedim. Ama benim için çok büyük etken olan bir unsuru unutmuştum.
…..Uykusuzluk…..
9 ay boyunca hiç uyumadım inanır mısınız. Gece yarım saatte bir yada 40 dakikada bir bazen saatte bir kalkan oğlum , gündüzleri ise 2 uyku yapıyor ondada 30 dk uyuyoor. Ben bugüne kadar ne gece dinlendim, ne gündüz.. ve tüm gün boyu hem iş yapmaya çalışıyorum hemde oglumu kucağımda taşıyorum🤦♀️ sürekli kucak ve sürekli yanında olmamı istiyor.. hala nasıl ayakta duruyorum ona şaşırıyorum bazen. Rabbim evlat vermiş, gücünü de veriyor az da olsa diyorum Kendi kendime ama, artık vücudum oruçtan öncede pes etmeye başlamıştı. Durduk yere tüm gün halsiz olmam, ani tansiyon ve kan sekeri düşmeler, baş ağrıları (migren).. bunları unutmuştum.
Yinede tuttum ilk gün… Akşam üzeri 4 ten sonra gücüm kalmadi. Bayılacak gibi oldum. Asla açlıktan değildi. Açlığa o kadar alışkınım ki.. oğlum o gün durmadı( diş dönemindeyiZ). Sürekli kucagimda taşıdım. Bir yandan zorunlu işleri yapmaya çalışıyorum,bir yandan iftar için yemek hazırlamaya çalışıyoruum derken. Bayılacak gibi oldum. Yere yığıldim mutfakta. Oturdum kalkamadım..oğlumu kucağımdan hemen mama sandalyesine koydum ama nasıl ağlıyor. Allahım bana güç ver . Allahım bana yardım et derken eşim işten o gün erken geldi. Allahimm nasıl mutlu oldum. Hemen yatağa yattım. İftar vaktine kadar kalkamadım. Yarı baygindim uykusuzluktan ve yorgunluktan. İftar oldu. abartısız 2 kaşık çorba,1 kaşık pilav,3 kaşık caciktan aldım ve direk midem bulandı migren atağı başladı ve yattım. Sağolsun eşim uyuttu oğlumu o günde. Ama işte oğlum yine sabaha kadar milyon kez kalktığı için ne migrenim geçti gece nede ben kendime gelebildim.
Bu halde bedene zarar vermek oruç tutmamaktan daha günah olduğunu düşündüğüm için bu sene tutamayacagima karar verdim. 😓 Size tütün tutmayin diyemem ama benim gibi olduysaniz o kadar çok zorlanırsınız ki