Bal_aselim Bebeğim henüz 4,5 aylık fakat 6. Ayından sonra ek gıdaya geçince avokado yedirmek istiyorum.Sizce bebeğime avokadoyu nasıl vermeliyim
Hanzade Bal_aselim Bir tadı olmadığı İçin benim bebeğim beğenmiyor ben de muz ile karıştırıp veriyorum öyle çok beğeniyor. Yalnız kalorisi çok yüksek o nedenle az miktar kullanmalısınız. Benim aldığım avokadolar büyük oluyor 5-6 parçaya bölüp buzluğa atıyorum. Bir parça çıkarıyorum yarım saate eriyor zaten. Muzun 4/1 ini ve iki kaşık ev yoğurdu ile karıştırıp veriyorum. Bu şekilde 8. Aydan sonra yapabilirsiniz. Ay tadım ayı olduğu İçin miktarları azaltıp verebilirsiniz.
Janss Bal_aselim Hayır gerekmez, tam olgunlaştığında yumuşacık oluyor zaten. 3 gün kuralından sonra pekmezle de tatlandırabilirsiniz. 🌸
Janss meliss14 Ek gıda geçiş döneminde doktorunuz yönlendirir zaten. Önce sebzeler sonra yoğurt ve meyveler olarak ilerleniyor. 3 gün kuralıyla denenip alerjik reaksiyon yoksa diğerlerine de ekleyerek zamanla öğün haline getiriyorsunuz tadımları. 😌
Bal_aselim Şuan eline armut veriyorum bazen çok seviyor bide damaklarını kaşıyor onunla bi kere haşlayıp az bişi yedirdim yoğurtla karıştırıp okadar çok sevdiki ama çok vermek istemedim doktorum 4. Aydan itibaren bebeğiniz hazırsa ek gıdaya meyvelerle yoğurtlarla geçebilirsiniz demişti ama korkuyorum daha ufak diye
Bal_aselim JanssEvet doktorum her bebek farklı zamanlarda ek gıdaya geçebilir bu onun hazır olup olmamasıyla alakalı bi durum demişti mesela ben şuan eline armut veriyorum bazen çok seviyor bide damaklarını kaşıyor onunla bi kere haşlayıp az bişi yedirdim yoğurtla karıştırıp okadar çok sevdiki ama çok vermek istemedim doktorum 4. Aydan itibaren bebeğiniz hazırsa ek gıdaya meyvelerle yoğurtlarla geçebilirsiniz demişti ama korkuyorum daha ufak diye
Janss Bal_aselim Ek gıdaya meyveyle başlamak sebzeleri reddetmesine sebep olduğu için tatlı besinler en son başlanır. Yoğurtta alerjik durumdan ötürü sebzelerden sonra veriliyor. İlk etapta sebze ile başlanmalı diye biliyorum ben. 🧐
Ga35 Bal_aselim bence 6. Ayı bekleyin doktorunuzn aksine coğu doktor 5. aydan once vermenin zararli olduguNu soyluyor tadımlar icin erken midesi daha hazır değil insan hevesli oluyor evet ama az kalmis zaten bekleyn az daha
drytc Bal_aselim bn muzla karıştırdım içine labne yada lor peynırı koydum ama senınkı küçük daha yogurtlada verebılrısın
Kbrayaman Bal_aselim benim doktorum tropikal meyvelere daha geç başlamamı Önerdi şuan 6 aylık Avokado için 8. Ayını bekleyeceğiz mesela
IrmakBilgin 2 tane cici bebeyi sıcak suyla yumuşatıp, cam rendede avakadoyu rendeleyip, 1 tatlı kaşığı da labne koyup o şekilde mama yapıp yediriyordum. 😇