Merhaba anne arkadaşlarım,
11 aylık bir oğlum var, yaşına yaklaştı. İlk zamanlar uykusu iyiydi fakat sonraları diş çıkarması nedeniyle bozuldu. Son 1-2 aydır tam anlamıyla bir kabus yaşıyorum.
Gece ağlayarak kalkıyor, bağırıyor, sakinleştiremiyorum. Ne tekrar uyuyabiliyor ne de tamamen uyanıyor. Bir süre sonra mecburen ışığı yakıp konuşa konuşa yüzüne baka baka uyandırıyorum. birkaç saniye içinde gülümsemeye başlıyor. 1-2 saat kadar uyanık kalıyoruz oyunlar oynuyoruz gece gece… sonra tekrar uyutuyorum.
bazen bu 2-3 kez oluyor bir gecede.
Bir yakınım tv izletme dedi, annemle babam 1 aydır gün boyu çizgi film izletiyorlardı, ilk torun olunca hevesleniyorlardı ben de kırmak istemedim. Durumu anlatınca tv tamamen kapattık. Birkaç gün iyi uyudu ama sonra yine başladı.
Biraz araştırdım “uyku terörü” denilen duruma çok benziyor fakat bu, yazılanlara göre daha sonraki aylarda hatta yaşlarda gözlemlenen bir şey.
Salgından önce doktora götürdüm, doktor iyice muayene etti?ç, maşallah hiçbir şeyi yok, diş olabilir dedi.
bu tür şeyler yaşıyor musunuz? nasıl üstesinden geliyorsunuz? Neler yapılabilir?
hayırlı ramazanlar diliyorum…