Mom26 Deletedmom814 zaten bunu dediklerinde çok korkmuştum ilerde spor yapamayabilir asker olmayabilir diye…çok şükür bak yapiyirmus
Deletedmom814 Mom26 Hayir asd artik ağır bir kalp sorunu degil csnim dedigim doktora mutlaka mesaj at
Mom26 Jelibon yok cnm saydurmiyir ağlıyor hemende .elimi kalbine koyduğunda anlıyorum normal atimdan yüksek olduğunu.araliksiz tık tık ediyor
Deletedmom814 Mom26 Bu arada vsd sı olan bir çocuğun kalbinin normalden hızlı atması gayet sıradan bisey kalp kendisini ayarlıyor
Jelibon Mom26 bebeğini en iyi sen tanırsın tabii ki ama Benim bebeğimde de neredeyse aralıksız atıyor. Bize hızlı geliyor ama normal dedi dr.
Jelibon Mom26 Bizim musküler vsd idi, bu türün bazıları kapanıyormuş şükür kapandı bizim. Büyüse etkilerdi bence. Beslenirken çabuk yorulma var mı ? Kilo alımı iyiymiş bu iyiye işaret bence.
MuhammedAmine Mom26 benim oğlumda da vsd var hamileyken detaylı ultrasonda parlaklık var demişti doktor 1 aylıkken eko, EKG çekildik . Doktor Ultrason muayenesinde gördü yoksa ritimsel bir bozukluk yok . 3/6/9 aylıkken birde en son 1 yaşında iken götürdüm hala kapanmadı ama riskli durumda değil dedi doktor 3 yaşında görmek istedi ama ben 2 yaşında tekrar götürücem içim rahat etmiyor şu anda 16 aylık . Ayrıca yenidoğan bebeğin kalbi biraz hızlı atar bunu biliyorsun dur zaten çok hızlı atıyor derken ne kadar hızlı atıyor
Mom26 MuhammedAmine cnm beş aylık oldu o kadar hızlı atmaması lazım ama baya baya aralıksız tik tik ediyor
MuhammedAmine Mom26 ileri derecede terleme , ağlarken dudak damak morarma , çabuk yorulma , iştahsızlık , kilo almama gibi durumları varmı ? Benim oğlum Ayına göre kilolu ve boylu bir bebek . Ama terliyor ve ağlarken dudakları morarıyor
Mom26 MuhammedAmine cnm terlwme var..dudak damak morarması kolik bir bebekti ilk aylar çok ağladığında oluyordu şimdi özellikle tekil ediyirum yok çok şükür.kilo alıyor.yorulma evet var
Mom26 Zhnce yoğun bakımdayken iki kere eko çekildi ikisinde de aynı sonuç çıktı 2.5vsd 3 ASD sindilik müdahale gerekmiyor kontrol altında kalsın dendi.daha sonra çocuk doktoru rutin muayenede ufurum var ama beklediğimiz seviyede sesini duyuyorum dedi.kardiyologa goturmedim daha
Papatyam01 2 Dr öneririm Amerikan hastanesinde Alpay çeliker ve Atakent Acıbadem ender Ödemiş 2 si ile de çalıştım yaptığı zor vakalara şahit oldum önce Alpay beye gidin bi dedim o sizi en doğru şekilde yönlendirecektir
Mom26 Papatyam01 malatyadayim ama şu korona bitsin İNŞAALLAH gerek kalmaz ama teşekkür ederim tavsiyeniz için.
Zhnce Mom26 benim oğlumda küvözde kaldı sonrasında kontrole götürün dediler gittik 7mm açıklık var 6 ayda bir kontrolüne gidiyoruz Şuan 19 aylık küçülmeye başladı ve korona yüzünden son kontrole gidemedik Gittiğim prof kiloyla alakalı değil demişti bana bilemiyorum tabi ama kesinlke kilo ile bağlantılı değil kapanması dedi Virüs olayları azaldığında bence gidin bu ertelenecek birşey değil Bu arada takibni fırat üni.de yaptırıyorum