Zamanlagelen ayşe 16 ayından itibaren günde 1 kere emiyordu. 22 aylık olmadan emzirmeyi bıraktım. Gün içerisinde ki emzirmeyi oyalayarak azaltmıştım. Meme istediğinde , meme yok gel sarılalım, gel oynayalım su içmek ister misin gibi tekliflerde bulundum. Zamanla 1 kere sabah kalktığında emmeye başladı. 22 aylık olmadan da 2 gün arkadaşların emmiyor. Ali emmiyor gökçe emmiyor kıvanç emmiyor bence sende artık emmeyebilirsin. Meme de süt yok sen büyüdün artık diye ön hazırlığı yaptım. bir sabah kalktı ve dedim ki meme de süt bitti anneciğim meme veremicem. Mızırdandı baya. Gel sarılalım masal anlatayım sana dedim ve sakinleşti. Ertesi gün sabah istemedi ama enteresan şekilde gün içerisinde bana meme dedi. 1 hafta sonra hiç sormamaya başladı
ayrıca 16 ayına kadar emerek uyuttum. Hem gündüz hem gece uykularında. Gündüz uykusundan başladım ve yatağına beraber yattık. Meme yok anneciğim bak ninni açayım dedim. Ninni , poposuna pışpış , sırtını ovma şeyler yaparak , bazen de bende uyuyormuş numarası yaparak öyle öyle alıştırdım