Busrakdmr Kızlar 34 günlük bir bebeğim var benimkisi 2 kilo 80 grm doğdu ve iki gün küvezde kaldı bu sürede şırıngayla besledikleri için meme tutmak istemedi çok uğraştım bide sarılık olmasın diye mütemadiyen emzirdim 20 dk 40 dk da bir sonra 2 saatte bir emzirmeye başlamıştım Çabalarım sonuç verdi şükür bir ay sonu da 3225 grm ve 51 cm oldu . Ancak şu son 2 gündür canımı okuyor beni yalancı meme olarak kullanıyor yani 1 saat de kalkıp azcık emip yarım saat sonra tekrar istiyo . Önsütü alıyor yağlı sütü alamıyor . Yada uyku arasında uyanıp iki dk emip geri uyuyo bu beni baya zorlamaya başladı hem çok gazı oluyor . Yalancı meme vermeyi denedim kabul etmedi akıllı kız napıcam bilmiyorum 🤷🏻♀️ özgüveni artsın kendini yalnız hissetmesin diye sürekli ten teması kurdum ve konuştum şuan bu önünü alamadığım durum halşne gelmeyr başladı tecrübeli anneler yardım lütfen 🙏🙏🙏
Deletedmom298 Busrakdmr Bizde öyleydik daha 40i bile çıkmamış bebeğinin. Onun midesi küçücük annesi 2 dk emince doyuyor sonra hemencecik acikiyor 💘 Merak etme bizde 2 aylız suan 3 saatte bir emiyor. Onun sana kokuna ihtiyacı var belkide karni tok senin kokunu istiyor daha minicik 😊 Benimki de memede uyurdu mesela ben biraktirdim 40 i cikinca yavas yavas. Merak etme gecicek 🌸
78bb Busrakdmr ben 3 ay boyunca emzirmediğim aaati bilmiyorum en fazla yarım saat bence her istediğinde ver ne güzel emsin bide gazlanıyor da olabilir gazlı bebekte hep emmek istiyo
Busrakdmr Deletedmom298 Yani nasıl davranmalıyım şuan yanlış bi şey yapıp uzaklaştırmakta istemiyorum. Onun rutininine devam mı etmeliyim yoksa yalancı memeye mi zorlamalıyım yada bekletmelimiyim 😰
Deletedmom298 Busrakdmr Benim bebeğim emzik hic tutmadı. Zaten emzigi doktorlar önermiyor. Sen suan da bence bebegin ne zmaan istiyorsa memeni ver birak memende uyusun. O ne kadar huzurludur ord auyurken senin kokun ve sicakliginla. Şuanda daha cok kucuk oldugu icin sana ihtiyaci var ve bu boyle gider diye korkma cok kuck oyle alişmaz. Ben mesela 1.5 ay kucakta pış pışla uyuttun 2 aylik olduk ayakta yastikla salliyorum biraz büyüsün beşiğine gecircem falan filan.
1ogretmenanne 3 aya yakın bu şekilde devam edecektir çok normal , bebekler anne kokusunu hissetmek isteyince bile emmek ister , ona büyük bir birey gibi davranmak doğru olmaz bence , aradaki güven duygusunun oluşmasını zorlaştırır
Busrakdmr 1ogretmenanne bende bunu kesmek istemiyorum çevreden söylenenler işte ilk annelik. Her şey etkiliyl🤦🏻♀️