Kayraamom Bebeğim 5 aylık iken ek gıda tadımlarına başladık ilk başta denemeler de sebzeleri ve meyveleri buharda haşladım beğenmişti her şey güzel yiyordu ilk muzla tanıştırdık bu arada sonra sırayla sebze meyve verdim şimdi tam geçiş dönemi olduğu için bir kaç gün eşim meyve olarak muz vermiş şimdi sebzeleri istemiyor tükürüyor hem buharda denedim hem haşlama yok yemiyor tek yediği şey elma püresi yulaflı hurmalı lapa sade yoğurt birde muz ne yapmam lazım sebze pürelerini de yemesi için bilgisi olan cevaplarsa çok sevinirim 🙏🏻
Egemre Kayraamom hangi sebzeleri denedin canım bide kıvamını güzel ayarlarsan yiyorlar . Muzu bu kadar cok vermemeye calis kabiz yapar midesini rahatsız eder . Sebzeleri eziyomusun blenderdan mi geciriyosun
Egemre Kayraamom birkaç gün meyve verme tatlıyı unutsun o sekilde kabul edebilir tadimlar önce sebze sonra meyve seklinde ilerliyo. Bebekler muzu cok sever bikac gün pespese yemis tatliya alismis simsi sebze yavan geliyo 3-4gün yemesin meyve unutsun bi tatliyi
Kayraamom Egemre eziyorum çok az olduğu için blendırdan geçiremiyorum sebze olarak; havuç,patates,kabak,bal kabağı,avakado verdim ama avakado ile kabağı hiç yemedi karıştırıp verdim diğerleriyle yine yemedi ☹️ Şimdi de hiçbirini yemiyor
Egemre Kayraamom canım benimki ezme asla yemedi en son blenderla yedi . Biraz fazla yap gecir diger günde verirsin bisey olmaz . Vermeye calis aglar reddederse zorlama sonra tekrar dene .üstüne gidince hic yemiyolar
Kayraamom Prenses_12 canım zaten benim bebeğim benim sütümle doymuyor mama veriyorduk ve sürekli biz bir şey yerken ağızını acıyordu yavaştan başla dedi doktorumuz o yüzden yoksa bende başlamak yerine beni emmesini tercih ederim hatta mama bile vermek hiç istemiyorum ama mecbur veriyoruz 😢
Egemre Egemre babba ne yedirceksen bebeğinin parmagina deydir parmagini emsin tadi hosuna gidince kaşığıda kabul edebilir canim ama bu süreçte yüzün güleç ve ses tonun yumusak olsun istemediginde beslemeyi direk kes daha sonra tekrar dene aliscaktir .
Egemre Kayraamom ya canım kesmek degilde az ver aglamadigi surece sen ver o tukursun tadini alcak zateb
Kayraamom Egemre avakado biraz zorladım hata bende o tükürdü ben verdim sonra ağladı yeniden verdim belki ondan böyle oldu ondan sonra bir şey yemedi 3 4 gün vermedik sonra da eşim muz verince şimdi hepten kesti ama bir kaç gün muz vermeyeceğim bakalım ne yapacak bu sefer de
Egemre Kayraamom olabilir canım zaten avakado tadı pek güzel değil yani yemezse de avakadoyu suan zorlama sonradan kahvaltilarina eklersin besin takviyesi olarak mesela benim oglumda brokoliyi asla yemez ama ben corbalarina 1-2 cicek ekliyorum anlamiyo :)