Ceceyk01 Kizlar bebeğim 15 günlük emziriyorum ama şu iki gündür bebegim kakasını yaparken kıpkırmızı oluyor ve zor ikiniyor kakasını yaparken de kakası sulu ve sesligeliyor acaba yedigim birşeyin ona sutumden alerji yapma ihtimali varmı mesala çilek
YK_ Ceceyk01 çilek alerji yapıyormuş geçenlerde bi arkadas post açmıştı ama net bilgim yok cnm üstte kalsın diye yazıyorum geçmiş olsun
BabyGroot Ceceyk01 bebeğinizin gazı olduğundan ıkınıyordur benim bebeğim de öyleydi emerken dahi ıkınıyor kıpkırmızı oluyordu doktora danışarak bir gaz damlası ya da bağırsak düzenleyici alabilirsiniz tabiii sizde gaz yapan yiyeceklerden uzak durmalısınız
elifiii Ceceyk01 besin alerjisi ihtimali hep oluyor ve evet anne sütünden besin olarak bebeğe geçer. Bu günlerinde bagırsakları gelişmeye basladıgından da kakası kıvamı rengi değişecektir. Bağırsaklarında gaz olması doğaldır, önemli olan onun cıkartmasına yardımcı olmaktır. Emzirme aralarında ve sonrasında öutlaka sonuna kadar gazını cıkarttırın. Bagırsaklar gazlana gazlana büyüyüp gelişiyor. Gaz damlası diye tabir edilen canlı bakteri damlaları işe yarar( dr unuz size uygun olanı söyleyecektir) Size saatli yeme - içme günlüğü tutmanızı tavsiye ederim, böyle bebeğinizin ( allah korusun ama alerji gibi bir durumunu) takip etmeniz kolaylaşır.
anne15 Ceceyk01 çilek alerji yapabilir kuzenim yediğinde bebekte yanakları sivilcelenmişti öyle hatırlıyorum. Ve yeni doğum yapınca bolca portakal yedim poposu pişik olmustj asitli olduğu için oluyormus yediyseniz belki oda olabilir ama canı yanmamıstı. Siz zeytinyağı verin arada kolay yapmasını sağlar kakasını. Dahada değişmezse veya direk doktorunuza danısın belki gazlı bebek vs ise ona göre damla verebilir. Sizde soğuk bsy tüketmeyin üşütmeyin kendinizi onlarda bebeğe geciyormus
Ync Bnm bebegm de doğduğu zmn sürekli ikinarqk yordu sürekli ağlardı kabus gibiydi sonradan ogrendmki alerji çıktı isartleei doğru takip edin gazdanda olblr alerjidende
BabyGroot Ceceyk01 karnıbahar, brokoli, lahana, nohut kuru fasulye gibi kuru baklagiller, gazlı içecekler, baharatlı gıdalar, yeşil soğan şu an aklıma gelenler bunlar ama normal hayatınızda size gaz yapan yiyecekler bebeğinize de yapacaktır