Cerenmasal 04:50 gibi calpol mor kutudan 1 cay kasigi verdim,birazda eklemlm yerlerine az sirkeli suyla kompres yaptim hala 36.8 ve 37.1 arasinda gidip geliyor kizlar ilk defa cikti atesi bayagi endise ettim
Ssemass Cerenmasal atesi normal ve 38 de bile hemen mudahale etmemek gerekir vücudunun mikroplarla savaşması için ateş vucudun savunma mekanizmasıdır.
Haribo42 Cerenmasal kendini böyle germe ayeşlense ztn bebeğinin hareketlerinden ve vücut ısısından anlarsın annesi😘
Cansu1234 Cerenmasal normal vücut sıcakığı 36.5 zaten neden panik oldun 37 normal 38 ve sonrası ateş alı falanmı yaptırdın yada dişmi çıkarıyonevin ısısı 26 dereceyi geçikse yada kalın giydirdiysen gene çıkar ateşi paniklik durum yok sakin ol ateşi 38 deyken sadece bez ve bodisi durur üstünde ozaman calpol yada pedifen yada ihtiyaç varsa fitil verirsin oda baktın düşmüyo yükselme var ozaman ılık sulu bez hatta belki ılık banyo yapılabilcek müdahaleler arasında 37 olan çocuğu ellemene gerek yok gene takip et ama dediğim gibi ortam sıcaklığı yada kendi kıyafeti kalınlığı aşı yada diş bunlar ateşini çıkarır
HamzasMomy Cerenmasal sakın ol 37.1 falan ateş değilki… 37.5tan sonra biraz ısınıyor aslında ateş 38.5dan sonra sayılıyor.
gezentianne HamzasMomy Bebeklerde hafif ateş 37.2 üstü değerlendirilir 38 üstü orta ateş 39 üstü yüksek ateştir. Kullanılan ölçüm de 1-2 oynar bu değerlendirme Yazdıgım kıstas koltuk altından ölçülen aletler için
Momyshark Cerenmasal yanlış üstüne yanlış yaptınız yani hiç ateşi olmayan çocuğa calpol verdiniz 38 derece ateşten önce kesinlikle verilemesi gerekiyor bu bir gerçekten ateşi olsaydı sirkeli suyla ateş düşmediği gibi daha da artacaktı bebeğinizin normal vücut sıcaklığı 32 falan mı 37 görünce gaflete düştünüz
deletedmom719 Cerenmasal canım ateşi yok ki bebeğinin boş yere calpol vermişsin. 37.5 dan başlıyor ateş. Calpolu genelde ben 38 i geçerse veriyorum. Oda çok nadir genelde hemen üzerini inceltip ılık duş aldırırım.
Bhr28 Cerenmasal bebeğinizin ateşi yok ki 37.5 ve üzeri ateş . Evinizin ısısı biraz fazla olabilir ya da üzerini biraz fazla giydirmiş olabilirsiniz 😊
turkuaz1290 Cerenmasal yazık bebeğe boş yere ilaç vermişsin ilacı vermeden önce bi araştırsanız aslında bebeklerde ateş değerleri kaçtır diye ateşi olmadığını anlardınız 37.1 ateşmidir her yerde yazıyor lütfen bilinçlenin biraz ben 38i görmeden vermem ilacı biraz ssavaşsın vücut direncini artırsın diye..ilerde bebeğiniz en ufak penceren baktığında hasta olur yapmayın bağışıklığını destekleyin ilaca abanmayın hemen
Deletedmom388 Cerenmasal Ateş değil canım bu,üzerini ince giydir havalar ısındı zaten.Yüzünü yıka mesela,bu sıcaklık endişelenmen gereken derece değil🌸Boş yere ilaç vermene gerek yok bizim de vücut ısımız bazen artabiliyor normal bu🤷🏻♀️