Nazannazan Bebegim 7 aylik 1 ay olcak nerdeyse döneli ve hep ayni tarafina donuyor diger tarafina hic donemedi. Var mi boyle olan
Eylulasell Nazannazan c ocuklarda gayet normal daha sonra kolunu kurtarmayı başardığında diğer tarafınada dönecektir emin olun
Mom061 Nazannazan Benim kızım 7 ay 6 günlük ama hiç dönmedi. 4.5 aylıkken yüzüstüyken sırtüstüne dönmeye başlamıştı, tek tarafına dönüyordu ozaman. 6. ayından beri ne sırtüstüyken dönüyor nede yüzüstüyken.
Eylulasell Nazannazan şuan 7 ay 1 günlük yapıyor ama genelde başka çocuklarla mukayese etmek doğru olmaz çünkü benim arkadaşımın oğlu var kızımdan 10 gün büyük neredeyse yürüyecek şınav çekiyor çocuk 😅
[silindi] Nazannazan korkulacak bir şey değil ama bunu (bildiğim kadarıyla) diğer hareketlerde de devam ettirirse o zaman endişe etmek gerekmiş galiba fizyoterapistler ilgileniyor bu durumla şu an endişe edecek bir şey yok ilk dönmeye başladıkları zaman hep kolayına gelen tarafa dönüyorlar sonra zamanla öbür tarafa da dönüyorlar ama uzun süre öbür tarafa da dönmezse (sizin için daha vakit var epeyce) o zaman danışın mutlaka.
Nazannazan [silindi] sag tarafina donmuyor ama sag elini cok iyi kullaniyor. Sol tarafina donerken acaba sagindan kuvvet aldigi icin mi. Cnku sol tarafi daha az kullaniyor. Karisik anlattim umarim anlamissindir :)
[silindi] Nazannazan anladım canım şu an için sağ sol ayrımı yapmak biraz erken bir gözlem olur ama ağırlıkla kullandığı yerin aksine dönmesi mantıklı bir açıklama bence de. Yine de içinde soru işareti varsa biraz daha sık yerde vakit geçirin sevdiği oyuncak ilgisini çekecek bir aynayı vs dönmediği yere koyun devamlı çabalasın
Elifinannesii Mom061 benim kızımda da benzer şey yaşadık, unutuyorlar sanki:) Bol bol yere bırakıp, egzersiz yapabileceği ortam oluşturmak dışında yapılacak başka bir şey yok sanıyorum. Bir de bol sabır 🙏 Bu arada 7 aylık olduk biz de☺️
Mom061 Elifinannesii Bende aynen bunları yapıyorum ama anneyiz işte evham yapmıyorum dersem yalan olur. Bu ayda bekleyeceğim bakalım, inşallah döner. Çok teşekkürler 🥰