Ftmnrazra Merhaba hanımlar Kızım 1.5 aylık anne sütü almadığı icin yani sütüm olmadığı icin hipp combiotic kullanıyordum. Eşimde işten cıkardılar mama şimdi pahalı gelmeye başladı. Bir kutu mama 1 hafta bile gitmiyor. Acaba sma geçsemmi? Bebeğimim kilo alımında birşey olurmu. Ne yapsam bilemyiorum😒
Deletedmom245 Ftmnrazra bende sma kullanıyorum bizim kilo alımımız çok çok iyi. Her mama bebekten bebeğe değişiyor tabi ki denemk gerekiyor yaşayacaklarını görmek için, ama tavsiye ederim.
Eternity Ftmnrazra Eğer değiştiricekseniz tavsiyem mutlaka yavaş yavaş diğer mamaya geçmeniz. 2 gün boyunca her öğün 3 ölçek mama kullanıyosanız bunun 1 ölçeğini sma 2 ölçeğini hipp, sonraki 2 gün 2 ölçek sma 1 ölçek hipp, daha sonrasında tamamen sma ya geçişini yapın 👍🏻
Suna-58 Ftmnrazra Doktor kilo alımı az olduğu için bana da arada mama vermemi söyledi.sizin gibi bebeğim 47 günlük aptamil fos gos 1 e başladım ama mamalar çok pahalı dediginiz gibi hemen bitiyor
Asafegeninannesi Bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum ne yersem yiyim ne içersem içeyim bi faydası olmadı sütüme. Ne kadar sütüm varsa emzirip ek olarak mama verdim ama ne aptamil ne bebelac ise yaramadı hem kabız hem gaz sorunu oldu. Hemsirem sma basla hem kilo aldırır hemde anne sütüne en yakın mama dedi ona baslayacagım. Siz de deneyin deneme yanılma ile bulunuyor her bebek bir degil
Ela007 Asafegeninannesi merhaba mama verirken eğer bebeğiniz tüm mamayı bitirmedi uyuduysa mamayı biberonda ne süre ile bekletiyorsnuz tekrar suda ısıtıp verme olayı var mı?
[silindi] Mamaların arasında besin değeri olarak yüksek farklar yok önemli olan bebeğinin sevmesi similac bebelac ama vb hepsini kullandım içerikleri hep birbirine yakın biri diğerinden demir olarak yüksek biri protein vs yani bebeğin karar versin
Elaes Ela007 bebeğiniz azda olsa yemişse kalan mama tekrar verilmez dökmeniz lazım ama diyelim hazırladınız hiç yemedi yanlış bilmiyorsam bir saate kadar bekletilip verebilirsiniz
Asafegeninannesi Ela007 ben direk döküyorum ama hic bırakmıyor zaten bitiriyor tekrar ısıtıp vermek sağlıklı değilmiş
Eternity Elaes Her mamanın içeriği, şeker oranı, protein, demir oranı farklıdır, bebeğinizi rahatsız edebilir aniden geçiş yapmak, ishal ya da kabız, aşırı gaz yapabilir
Ela007 Elaes bebeğim 2 gün devlet hastanesi yoğun bakımda kaldı orda beslenmesi için gidiyordum sütüm gelmemisti o yüzden orda Aptamil hazır sıvı mamaları kullanıyorlardı 120 CC şişesi yanlış hatırlamıyorsam. Hemşireler al dedi bebegime iciriyordum uyuyunca diyordum uyudu tamam uyusun mamayı sakla saat tut 3 saat içinde tüketilmesi gerekir uyanınca gelir ısıtırsn verirsin ama 3 saati geçerse yenisini alırsın dediler. Bende evde kullandığım mamalar da öyle sanıyordum zaten kutusunda yazıyormuş tüketme diye. İnceledik. 🙏