AtaTrkmn benim bebeğim 16 aylık hiç durmuyor 6aylık emekledi 7 aylık sıraladı ama 15 aylık yürüdü.. 6 aylık iken bi kere düştü yıkama küvetine koymuştum Yanımda destek alıp ayağa kalkıp devirdi.. mama sandalyesinde 7 aydan sonra tırmanmaya başladı 10sn durmaz sürekli acelesi var gün nasıl başlıyor bitiyor anlamıyorum artık bi de istekleri var istemediği bir şeyi asla kabul etmiyor net konuşmuyor ama bi yeri ağrısa gösterir, bez değiştirmek isterse parmakla gösterir uzanır.. evet hayırı belli eder..konuşma hariç herşeyi çabuk öğreniyor.. meme de bile amuda kalkıyor sabahları üstümde oluyor.. çünkü beşikten atıyor kendini.. evi ona göre yaptık resmen pek serbest hareket etmez sürekli peşindeyim. Koltuktan inmeyi gösterin arkanı dön ayakları uzat diyerek eminim öğrenecektir. Uyku ile arası yok meme bağımlısı sanırım vakit kaybı geliyor uyumak.. doğdu ilk gün küvezde kendini döndürdü boşluğa düşmesine ramak kalmıştı hareketli bi bebek olacak dedi hemşire oldu ve yorucu bir çocuk umarım normaldir.. hiperaktiviteye dikkat eksikliği de eşlik ediyor sonra ki süreçte hep yakın takip edilmesi gerekir. Umarım normal standartta ve sağlıklıdır. Büyüdüklerinde de bu kadar atik ve girişken olurlar..