Emirinannesi123
En çok önerilenler; tahıllar, meyve püreleri, yoğurt, sebze püreleri. Hiç birinin bir diğerine üstünlüğü olmadığı gibi, ‘şununla başlarsanız daha iyi olur, bu kötüdür” şeklinde yapılmış kontrollü bir çalışma da bulunmamakta.
Ama benim tecrübelerim ek gıdaya meyveyle başlayan bebeklerin daha sonra sebze pürelerini reddetme ihtimalinin daha yüksek olduğu yönünde. Bu yüzden ben ek gıdaya sebze püresi veya yoğurt ile geçişi öneriyorum.Öylede başladım biz şuan 7 aylık olduk ve güzel ilerliyoruz evde bebe bisküvisi yaptım ve güzel tarifler yaptım ☺️Genelde yedirirdim şeylerin içine keçiboynuzu pekmezi ekleyip hafif tatlandırıyorum şeker kullanmıyorum Sebze çorbası değil püresi tercih etmelisiniz neden püre derseniz çorbanın yarısı sudur suyun ise fakir besleme özelliği vardır vitamin pek olmaz
Sebze püresi hazırlarken seçeceğiniz sebzeler mutlaka mevsim sebzesi olmalıdır. İlk aşamada kolay püre haline gelebilen, yumuşak, kaygan ve alerji riski düşük sebzeler kullanılmalıdır. Havuç, patates, bal kabağı, kabak, yeşil fasulye bu sebzelere örnektir. Her seferinde tek sebze ile başlayıp daha sonra ikili-üçlü kombinasyonları deneyebilirsiniz.
en önemli kurallar :)
1-Hergün aynı yerde yemek yemeli
2 - TV falan açılmamalı
3-Yemeklerden sonra muhakak su verilmeli
4-yemek süresi 45 dk yönü geçmemeli
5-Yediridğim besinlere pişirdikten sonra zeytin yağı eklenmeli
6-Üç gün kuralına uyulmalı
7-Meyveler için cam rende alınmalı
(bi yerden alıntı değil emek emek yazdım umarım işinize yarar güzel anneler )