kakyol Başlangıç için lazım olan tavsiye ediceğiniz aldığınız kullandığınız şeyler neler? Oioi vakumlu tabaktan almayı düşünüyorum ek olarak kase kullanmak gerekicek mi acaba🤔
bsrkrgx kakyol bende yaptım alışverişimi aldıklarım şöyle; oioi beslenme seti önlük tabak ve kaşık içinde, yine silikon kaşık aldım, cam rende, buharlı pişirici tencere içine konulan, birkaç cam kavanoz, kase, termos, alıştırma bardağı, meyve sebze emziği
Zozdemir Biz de daha geçen hafta başladık.en çok lazım olan şey bence buharda pişirme aparatı. Avent buharli pisirici falan yoksa tencerenin içine yerleştirilen aparattan al ben onu kullanıyorum her gün. Ve bebeğin oturuyorsa mama sandalyesi çok araştırdım cevremde herkese sordum ikea diyorlar baska bir şey demiyorlar. Dolap uygulamasindan ikinci el minderi ile bir tane aldım bebegimin durmayı en sevdiği yer oldu. 🌼 Silikon Kaşık oioi olmazsa weewell falan başka markalar da olabilir fark etmez 2 tane var bende şimdilik yetiyor. Kase lazım çorba için Cam rende diyorlar meyve rendelemek için ama ben almadım elmayi da buharda pişirip veriyorum hahaha Blenderdan geçireceksen o da lazım ben blw usulü yediriyorum çoğunlukla onun dışında da çatalla eziyorum ama çorba için blender lazım. Önlük lazım onu da oioi aldım yine dolaptan ikinci el sıfır çok pahalı gereksiz ama rahat oldu arkadan baglandigi için bi de katlanip çantaya kolay sığiyor. Şimdilik bu kadar aklıma geldikçe eklerim 🌼🌼
kakyol Zozdemir ayy çok teşekkür ederim yazdığın için🤗 Oioi’nin kasesindende almayı düşünüyordum tereddütte kalmıştım vakumlu ve kapaklı olduğu için ekstra işime yarar sanırım. Birde kaşıklar için koruyucu kılıf lazım oluyormu acaba?🌸
Zozdemir kakyol Rica ederim canım ben de aynı soruları sordum etrafımda paylaşmak istedim aynı yolda olan biriyle 🥰 oioi kase gerçekten güzel dediğin gibi ama çocuk kendisi içinden bir şeyler almaya veya çorbasını kendisi içmeye başlayınca daha çok işe yarayacak sanırım şu anda tepsiye yapışması bir artı sağlamadi bana çok kapaklı olması da içinde mesela yaptığın corbayi yarın da icireceksin kapat kapağını Dolapta sakla bir gece o acidan güzel ama normal plastik bpasiz kase de iş görür şu noktada. Kaşık olayını da ben şöyle yaptım bir tane kapaklı Kaşık aldım diğerini kapaksiz aldım dışarı çıkacak olduğum zaman kapağına koyup çıkarıyorum diğerini evde bırakıyorum 😅 Derineda blw baby Led weaning yani bebeğin kendi kendini beslemesi demek ben sebzeleri 3 gün kuralina göre denetirken parmak kalınlığında ve uzunluğunda kesip öyle hasliyorum sonra da önüne koyup kendi ağzına götürüp yemesini bekliyorum. Bu sırada siz de yanında yemek yiyebilirsiniz vs bu sekilde bağımsız bir sekilde yemek yemeye daha erken başlıyorlar biraz ortalık batıyor ama yere bir örtü serip hallediyorum. Biraz detaylı arastirabilirsiniz tam aciklayamadiysam ☺️ Bi de aklıma geldi ben green clean in biberon temizleme deterjanıni ve avent in biberon fırcasini kullaniyorum bebek bulaşıklarıni oyuncaklarını ve biberonlar ini yıkamak icin😘😘
Zozdemir kakyol egitici bardak bize hediye gelmisti chicconun ama avent de çok tavsiye ettiler onu kullanmadim chicco dan şimdilik memnunum. Yemegi hazırlarken önüne koyuyorum oynuyor etrafı ıslatıyor içmeye çalışıyor başaracak gibi yakında 😁
ozge3747 kakyol silikon mama kaşıkları, gömlek önlük ve normal önlük, cam rende mama tabağı, yulaf unu, keçiboynuzu unu, tam buğday unu…vs, mama sandalyesi, paslanmaz çelik süzgeç( buharda pişirmek için) bunları aldım. Bardak olarak aventin alıştırma bardağını kullanıyoruz çok memnunum
ozgurkus Zozdemir harikasınız 💐 bende ek gıda için bu ay alışveriş yapicam süper oldu bu bilgiler.Ben buharlı pişirici alet düşünüyorum acaba gereksiz mi olur diye araştırıyorum şu sıra.Bir de alıştırma bardağı ne kullanıyorsunuz:)
kakyol Zozdemir doğru bu aşamada vakum işimize yaramaz tabiki bu yüzden normal silikon kaseyle oioi arasında çok kaldım ama almışken bir kere alıyım mantığıyla vakumlu almayı düşünüyorum ilerdede lazım olur kullanırım diye🤗
Derineda Zozdemir saol canım inşallah bende öyle yapmayı düşünüyorum ama cesaret işi bakalim ne olcak 5 ay 10 günlük benimki . Ama 5 buçuk aylıkta başlamayı düşüyorum ama nasıl başlıcam hiç bilmiyrm korkuyorum😀😀😀
Zozdemir ozgurkus ya dediğim gibi ben blender kısmını çok kullanmayacağım için gerek görmedim ilk baslarda ben de heves etmiştim herkes tavsiye ediyordu robotu, sanki sebzeleri de o doğrayıp cocuga o yediriyormus gibi 😅 bardakla ilgili yazdım chicco kullaniyorum ☺️
Zozdemir ozgurkus https://hizliresim.com/bvYDQy Şu alet valla avent wasabi 600tl bu arkadaş taş çatlasa 55 😅
Zozdemir Derineda işte tek tek sebzeleri 1.gun çay kaşığı 2.gun tatlı kaşığı 3.gun çorba kaşığı kadar vereceksin. Patates havuc bal kabagi kabak brokoli maydanoz vs 3er gün üzerine ekleye ekleye gittim ben. Tabii blw yapmaya çalışırken çorba pure hiç yapmadim mi yaptım kasmiyorum o kadar maydanozu eline tutusturup ye diyecek halim yok 😅 çorba yapıp içine koydum ya da sebze pureleri yaptım ama çatalla ezerek blender la değil. 1.hafta sebze 2. Hafta yoğurda geçiliyor 2 öğün olmuş oluyor öğlen sebze akşam üstü yogurt onu da 3 gün deneyip veriyorsun. Hafta meyve elma armut vs deneniyor bu da ara öğün olmuş oluyor. Hafta da kahvaltı ekleniyor yine ara öğün olmak üzere rafadan yumurta sarısı ev yapımi lor peyniri ya da tuzu alınmış peynir gibi başlayıp. Önemli olan bir besini 3 gün deneyip alerji yapıp yapmadığını tespit ettikten sonra üzerine eklemek onun dışında ben de korkuyordum harfi harfine uyabilecegim bir liste aradım ama bulamadım. Onun yerine gün gün kendi listemi oluşturdum buzdolabının üzerine astım. Hangi gün hangi besini deneyeceğiz ve yanına da o gün kaka yaptı mı ya da alerjik bir reaksiyon gösterdi mi onu yazıyorum gün sonunda bu şekilde kolay oldu takip etmek. İki doktora danıştim ıkisi de sıralamayı bu şekilde verdi önce sebze sonra yogurt sonra meyve sonra kahvaltı şeklinde. Su istediği kadar veriyorsun hiç istemezse hiç icmese de oluyormuş. Öğünler de aşağı yukarı ana öğün olan sebze ve yogurt 200ml, ara öğün olan meyve ve kahvaltı 50ml olacak şekilde düşünebilirsin dedi doktorum. Tabi en iyisi bir doktoruna danış o da anlatacaktir ama virus yüzünden hastaneye gidemeyip telefonla da sorma şansı olmayanlara da fikir olsun diye yazmak istedim. 🐼