Mercan Bugün eşim aptamil mama almaya gitti ve zam gelmiş 1200 gr bazı yerlerde 150 180 olmuş bazı yerlerde 130 varmış. Eşimde araştırmış birkaç yerden. Bu fiyat farkı neden diye. Piyasada sahte mamalar varmış ucuza satıyorlar bunu bi eczacı arkadaşı söylüyor ve ayırt edilebilir demiş. Kutunun arkasında büyük bir barkod var bu barkodun üstünde sağda da ufak bir karekod var.karekodu olmayanlar sahte mamalar.sahtekarlar barkodu kopyalayabiliyor ama karekodu kopyalayamıyorlar. Karekodun içinde mamanın içeriği ile ilgili bilgiler bulunuyor. Alırken dikkat edelim ve eczane bile olsa güvenmeyin çünkü karekodu olmayan mama da eczanede bulunuyor..
Aydiles Mercan evolviayı ebebekten alıyorum baktın sımdı, barkodunun yanında 101.... falan gibi yan şekilde bi kaç rakam yazıyor. Karekod dediğiniz nasıl bişey??
Mercan ZeynepKara diğerleri de aynı şekilde diye düşünüyorum ama biz aptamil kullandığımız için sadece ona bakmışız
Aydiles Mercan ebebek mağazalarından alıyorum hep ama evolviada dediğiniz gibi bir karekod yok. Belki sadece sizin kullandığınız mamada vardır, benimkinde yan sekılde bi kaç rakam yazıyor barkodun yanında