Ygtek Kızlar 8 aylığız. İki defa oğluma patates köftesi yaptım kendi yemesi için baya sevdi sanırım kaşığa ağzını açmıyor asla. Neler yapabilirim özellikle blw yöntemiyle besleyen anneler bana yaptıklarınızın tarifini yazabilir misiniiz🥰
Deletedmom201 Ygtek mücver yapıyordum 8 aylıkken çubuk kabak yapıyordum patates kızartması gibi.ama fırında Döner ve makarna Ispanaklı bulgur köftesi karnabaharl topları gözleme pankek Pizza gibi bir şey yapıyordum sadece şekli benziyor içeriği tamamen sebze ve peynir 😅 kabak dolma
morsevenfilolog Ygtek Dün akşam havuç, patates, biraz tam buğday unu ile mücver yaptım çok çok az zeytinyağı ile. Severek yedi. 🌸 Geçen sabah da pankek yapmıştım kahvaltısına onu da kendisi yedi. 😍
Dk2017 Deletedmom201 ya bu bebeler 8 aylık olunca bu kadar çok şey yiyebiliyolar mı 🤗 biz daha 5 aylıgız ek gıdaya nasıl başlıcam diye çekiniyorum
HaticeeAli Dk2017 bende senın gıbıydım allahım bes aylık olunca ne verıcem nasıl verıcem nasıl olcak vs hem heyacanlıydım hemde cok korkuyodum. Püreyle basladım katı veremıyoum bıgun annem geldı bıze esımın yengesinde gozleme getırmıstı neyse cayın yanına koydum baktım kopardı parca cocuga verdı ödüm koptu anne napıyosun sen bogazında kalcak dedım kızım 6,5 aylık oldu yer ıkı haftadır püre yıyo yutmayı bılıyodur vs dedı vermeye devam ettı ızledım gayret rahat yedı sonra cesaretlendım kofteler patatesler pütürlü taneli derken 9 aylıgız cok kıtır olmamak sartıyla aklına gelebılecek herseyı yıyebılıyo eşim korkuyo bazen ben verınce ama bıraz cesur olup sans vermek gerekıyomus bı dort bes ay sonra bosuna korkmusum dıveksın ama suankı kaygılarını yasadıgım ıcın cok ıyı bılıyorum ☺️
Deletedmom201 Dk2017 her bebek farklıdır. Bazıları iştahlı bazıları iştahsız oluyor. Bizim ki şükür yemeyi seviyor. Büyük porsiyonlar olmasa da küçük porsiyonları reddetmesen yiyordu. Şu anda 17 aylık diş sancısı yoksa çok iyi yemek yiyor 😊inşallah siZde de böyle olur. korkmayın.korkunuz boğazına kaçması felan mı ?
Ygtek morsevenfilolog Teşekkür ediyorum. Ben parçalayarak önüne koyuyorum. Elinde tuttugunda büyük parçalar atıyor ağzına bende korkuyorum. Acaba kendisi öğrenir mi bir kaç kez bıraksam?
EsmaK morsevenfilolog kendisi ne kadar yiyecek ayarlayabiliyor mu ?? Benim kızım hepsini ağzına sokuyor bogulacak diye aklım gidiyo
momyshark1 HaticeeAli bizde şuan 6bucuk ayligiz katı seyler vermeye korkuyorum yiyemicek diye kendisi yemeye cok hevesli ama ben cesaret edemiyorum🙊
cerennaslann Ygtek pankek,krep,ev yapımı bebek poğaçası,ev yapımı bebe bisküvisi,omlet yapıp parça parça önüne veriyorum,parmak parmak sebze ya haşlayıp yada fırında,mücver,tavuk butu elinde tutarak çok seviyor 🤪şimdi bir yaşındayız bizimle herşeyi veriyorum
morsevenfilolog Ygtek Öğrenir tabii. Yani şöyle biz de deneme aşamasındayız şu anda. Bazen büyük parçalar aldığı oluyor. Ben panik yapmadığım zamanlarda eğer büyük geliyorsa kendisi çıkarıyor ağzından. Ben panik olduğumda o da panik oluyor ve boğazına kaçıyor 😞
HaticeeAli momyshark1 cesaretlı ol ılk zamnlar öğürüyolar ama korkma o bı refleksmıs bn cok korkuyodum doktor o refleks suan yenı katı bısey yutuyo onla alakalı demıstı bıraz cesur olmak gerek pütürlü daha sonra taneli sonra ver onune yesın tabı ılk seferler mıncıklama olarak gecıyo mıncıklayıp atıyolar yavas yavas alısıyolar anlayabılıyorum o kaygıları hat safada yasayan bırı olarak 😂
Ygtek morsevenfilolog Ay Allah korusun. Benim oğlumda büuük geldiğinde kendi çıkarıyor ama ben yine de ufak parçalara bölüp önüne koyuyorum.
Feyzaktuna Ygtek 11 aylık oğlum 6 aylıktan beri eline bişeyler verdim alışsın diye pankek mücver köfte ıspanaklı köfte pırasalı krep gibi bişey yapıyorum Makarna Az kızarmış patates kızartması şu an hatırladıklarım bunlar ✅