Ceylaasya simdi soyle. Tabi her kes desteklemiyo bunu. Ama sonucta o kadar pisikologlarin denedigi yontemlerden ikisini denedim. Daha dogrusu ilk once yatir kaldiri denedim. Uyku vakti uzatiyodum yatagina. Agliyodu aliyodum kucagima sakinliyodu yeniden yatagina yatirdigimda daha beter agliyodu. Cunki kucagima alacagimi biliyodu. Bebeklerin hissi kuvvetlidir. O yuzden o yontem ise yaramadi. Sonra gozetim altinda aglatmayi denedim. Soyle ki ilk once kizimi emzirdim ya da mamasini verdim. Gogsume uyumasina izn vermedim. Sonra aldim kucagima gazini cikardim ve gogsumun uzerinde pis pis yaptim poposuna. Oyle uyudu. Aglasa bile yeniden sallamadim ve ya meme vermedim. 1 hafta sonra gogsumde mayistigi an yataga uzandim ve yavasca kollarimin uzerine gecirdim, yaninda oldugumu hiss ettirdim. Uyudugu an kollarimi cektim. 1 hafta boyle devam ettikten sonra. Artik uykusu geldigi an(uyku isaretlerine baktim, gozunu kasiyodu, ilk esnemesinde mutlaka yatirdim) yatagina yatirdim ve pis pislamaya basladim amma sessizce poposuna ya karnina vurdum. Sesli pis pis yapmadim, cunki bi sure sonra yatagina birakip uzaklastigimda yoklumu cok his etmesin diye. Aglamadi soyleyemicem. Fazlaca agladi. Hatta bi ara babasinin gozu doldu bizi evde birakip balkona cikti. Ama hic bi sekilde yilmadim. Sadece nefesi kesilecek gibi oldugunda kucagima alio sakinlestirio yeniden devam ettim ve 4 gunun sonunda bir az mizmizlanip uyudu. Ama mutlaka uyku isaretlerini takip etmen gerekiyor. Yoksa uykusu gelmedigi an zorla uyutunca agliyo daha fazla. Artik kendi kendine pispislanip uyudugu zaman da aksam rutini olusturdum. Uyumadan once pijama kitab okuma, banyo ve s gibi her aksam ayni saatde olmasi lazim. Ve bi de uyku arkadasi edinin derim. Bana cok yardimi odlu. Uyutacagin zaman yatagina birakip uyku arkadasini veriyorum ve pis pisliyorum. Ama uyku arkdasi sadece uyudugu zaman onda oluyo geri kalan zaman vermiyirum. Bu sekilde