mrvt01 Soğuk buhar makineleri ortamda nem ve akar olusturdugundan, bilinenin aksine bronsiti tetikleyici olabiliyor.
Evinizde nebulizator var mi? Doktor edinmenizi söylemiş olmalı. Eger yok ise beklemeden edinmenizi tavsiye ederim. Biz de aynılarını yaşadık. Doktor aynı hiriltilardan duydugumda günde iki üç sefer ventolin yarim cc, 2 cc serum fizyolojik olacak şekilde vermemi soyledi.
Hastaneden geldikten sonra bebegi bol buharli bir banyo yaptirdiktan sonra ben de aynı hiriltiyi yeniden duyunca vermiştim ventolini. Ilerlememesi ve açılması açısından bunu ihmal etmemek önemli.
Ayrica bebenizin yanında, havlu kurutmuyor, temizlik yapmiyor, ev supurmuyor, camasir suyu, parfum, sigara dumanına doğrudan veya dolayli olarak maruz birakmiyor olmalısınız. En azından bir süreliğine. Cigerler hassas belli ki. Terletmemek, Odayi aşırı nemli ve 23 dereceden fazla ısıya maruz birakmamak da önemli.
Yattigi yerde toz olmamali. tozlu alanlardan olabildigince uzak tutmalisiniz.
Ben bunlara cok dikkat ettim, biz de 5-6 ay gecisinde yakalanmistik bronsite. Suan 10 aylık şükür tekrarlamadi. Insallah da tekrarlamaz.