Sultanas Kızlar kızım 6 ay 19 günlük kuru kayısıyı marmelat gibi yapıp yedirdim zeytinyağı içirdim ama pek etki etmedi neler tavsiye edersiniz?
Defne_cicegim Sultanas canimm kayısıyı kaynat suyunu sen iç hatta bebeginede veer birkaç saat sora zaten boşaltıyor
Minik_Hanim Sultanas kayısı ve yağ ise yaramadıysa doktorumuz bize lavman vermişti.. Yapması zor diil ama karnına ağrı girdiği için çok ağlıyor :( ama başka da çare yok🤷♀️😪
Derinimm Sultanas vala canım benim kız kabız olduğu zaman doktorum zeytinyağı verin demişti kabız olduğu gibi 1 kaşık veriyorum yarım saate yapıyor şükür 🙏
Sultanas Defne_cicegim işte onun hem suyunu hem kayisinin kendisini blender da geçirip kızıma verdim ama kendim içmek aklıma gelmedi hiç
elmalikurabiye Kayisiya devam 😊 ama yine de kulak copunu zeytinyagina batirip hafifce bacaklarini kaldirip poposunu uyarabilirsiniz. Ise yariyor
kaganim9 Sultanas gliserin kansuk diye fitil var çok mecbur kalırsan kullanmanı öneririm hemen yapıyo kakasını kullandıktan sonra
Minik_Hanim Sultanas lavman için doktora gitmenize gerek yok. Özellikle o yüzden belirttim doktor önerdi diye. Bu zamanda zaten gitmeyin. Ama yağ ve kayısı gecirmediyse lavman ise yarar. Fitil kullanmaktansa..
Mirzafeyza2020 Sultanas hacışakir sabunu küçük incecik kesip makatına sokabilirsiniz anında işer ben öle yapıyorım çok zorlanınca ve üçüncü bebeğim 😊
Sultanas Mirzafeyza2020 o yöntemi bende biliyorum ama onu yapmak son çare biraz bişeyler deneyim olmadi onu yaparim diye düşünüyordum
Pamukdeniz Sultanas merhaba kayısı değilde gün kurusu diye satılan bir kayısı var onu alın hemen kaynatın az suda erişin blendirdan geçirin yedirimln bu arada direk zeytinyağı vermek zararli olabilir asitli oluşundan kaynaklı yada incir uyutma su yapın oda çok iyi gelir 🙂
Pamukdeniz Sultanas fitil sabun önerileri olmuş fakat bunu denemeyin ona alistirisaniz bağırsaklar tembellesir 🙂 5 güne yakın yapmazsa biz bunu tercih ederiz yoksa tercihen kayısı gün kurusu incir kurusu …
Pamukdeniz Sultanas ayrıca bol sıvı verin ıhlamur verebilirsiniz meyvesularini sıkıp verebilirsiniz anne sütü de alıyorsa 5-7 gün arası yapmaması çok normal 🙂
Yenidenanne Ek gıdaya yeni geçişlerde olabiliyor yiyeceğine zeytin yağı koyun biraz fazla direk vermektense daha rahat içer hem makattan uyarabilirsiniz benim oğlumda ise yaramıştı son çare fitil verirsiniz su zamanda doktora gitmeye gerek yok