Songlam Kızlar 5 aylık bebeklerinize ek gıdaya başladınız mı doktorumuz artık yavaş yavaş tatması gerektiğini söyledi siz neler veriyorsunuz bebişlerinize banada tavsiye verin ☺️
Papatya Songlam Bizde 5 aylıkken başladık. Yoğurt ile başladım. Sebze ve meyve verdim şimdi karışımlar ve muhallebi yapıyorum. Tabi bütün sebze ve meyveleri 3 gün kuralı ile verdim.
Mrv_yvz Songlam canim benim bebegim 6 bucuk aylik bes bucuk aylikken basladik tadimlara ve ek gidayi istahla yemiyo asla🤷🏻♀️ Ama en keyifli oldugu anda yediriyorum bn emdikten sonra asla yemiyo mesela acken yiyo bide uykusundan uyaninca yediriyorum daha keyifli oluo o zaman cunku
ErtugrulAnnesii Songlam ev yapımı yoğurtla başladım. Sonra sebzelere geçtim. Kabak, patates, havuç gbi hepsini tek tek 3 gün kuralı ile verdim. Sonra meyveleri (elma armut şeftali) cam rendeden gecerek posasıyla beraber verdim sadece suyunu degil demişti doktorum.
G_ADAN Songlam hipp in iyi geceler sütlü elmalı, pirinçli ve 5 tahıllı kaşık mamalarını aldım. Geceleri sütlü elmalıyı yedirip yatırıyorum. Öğleden sonra busaatlerde pirinçli olana elma püresi yada 1 çay kaşığı pekmez koyup tatlandırıp yediriyorum. Dün havucu buharda haşlayıp yedirdim su ile açarak biraz da zeytinyağı koydum. Çok sevdi hepsini de. Bugün de havuç vereceğim bir sıkıntı olmazsa yarın da patatesle beraber vereceğim. Yoğurda henüz başlayamadım köyden süt getirtecek kayınvalidem onu bekliyorum. Doktor bana doğru düzgün liste vermedi zerre bir ley anlatmadı. Burda kızımı götürebileceğim 1 tane özel çocuk doktoru yok. Hepsini kendi iö güdülerimle internet ve burdan araştırmalarımla yapıyorum
Songlam @[silindi] [bilinmeyen] neler vermem gerektiğini söyledi ama yedirmekte çok zorlanıyorum beğenmiyor
Songlam [bilinmeyen] ne yedireceğim şaşırmış durumdayım doktorun dediği hiç birleri yedirtmiyorum resmen tükürüyor aç bırakıp ver diyo doktor aç kalıyo Gine’de yeniyi ağlamaktan krize giriyo :(
Mrv_yvz Songlam verdim cnm patates, havuc, yesil kabak, bal kabagi,kapya biber buharda haslayip tadim yaptirdim. Elma armut muz bunlarida cam rendede rendeleyip tadim yaptirdim. Ama zaten cok yemesini bekleme iki uc cay kasigi kadar ancak yiyolar tadimlarda