kbrgmss 5 ay dolduğunda ilk günler bir kaç kaşık daha sonraları yeme isteğine göre yarım çay bardağına kadar ek gıda verdim kızıma. Ve ek gıdayla beraber biraz su, kaynatılmış ılıtılmış olarak. Patates, havuç, yoğurt, kabak, avokado, armut, elma bu tarz gidebilirsiniz. İçine çok az zeytinyağı sebzelerin. Her sebze 3 er gün denedikten sonra Bir kaç sebze karıştırabilirsiniz. Mesele havuö ve patates 3 er gün verdiniz kabak verirken havuçla ya da patatesle ya da hepsini karıştırarak verebilirsiniz. İlk başlarda çok anlayamıcak nasıl yiyeceğini zamanla alışacak. Eğer başlarsanız 6. ay tam hazır oluyor. 6 ay doluncada günde 2 çay bardağı kadar verdim. Sabah kahvaltıya başladım (yumurta sarısı, lor, ekmek içi ya da bisküvi pekmez ve anne sütü karıştırarak) öğle sebze artık bol çeşitli ve et suyu koydum(brokoli, karnabahar, ıspanak evde ne varsa patates ve havuçla karıştırarark hazırladım) ve içine irmik, bulgur ekleyerek, yemekle yoğurt ya da yoğurt akşam üstü verdim çünkü hergün mutlaka yemeli. Bi ara öğünde meyve ve akşam yatmadan yarım saat bi saat önce muhallebi. 7 aylık oluncada yaklaşık 2,5 3 çay bardağı kadar. Tadlara erken alıştığı için 6 ay olunca yemede sıkıntı yaşamadık, ve 6,5 aydan sonra kuzu kıymaya başladım. Bunları hepsini doktor tavsiyesiyle yaptım. Bebeğim sadece anne sütü alıyordu. Şimdi bana karşıt olanlar çıkar vs vs konuşurlar ama bi daha çocuğum olursa yine bu şekilde devam ederim.