Ayse44 Kızlar bebegim bugun tam 5 aylık oldu ve ek gidaya gecmek istiyorum meme+mama gidiyoruz yavas yavas ek gidaya baslamak istiyorum siz nelerle basladinjz ??
Mehmetemirimm Ayse44 benim bebeğim de beş aylık olcak 4 gün sonra biraz bişeyler yedirdigim zaman asla emmiyo napicam bilmiyorum
Mehmetemirimm Ayse44 kilosu boyu nasıl benimki 8.200 75 cm biraz daha bekliyim diyorum bişey yiyince meme reddi yaşıyoruz maalesef
Kusannesi Ayse44 ilk patates kabak havuc diye biliyorum. Doktorumuz üçünü karıştırabilirsib demisti ama sen doktoruna sormadan verme. Hem belki daha erken bulacak doktoruna danıstınmı canım
masalim51 Ben de beş buçuk aylıkken başladım. Buharda pişirip çatalla ezdiğim pürelerle başladım. Kabak,patates, havuç.
Ayse44 masalim51 doktorumuza gidicektik ama olaylar falan gidemiyoruz bende yavas yavas baslamak istiyorum
Ayse44 Mehmetemirimm benimkide emmiyo red ediyor uykuya dalinxa emdiriyorum bende mamada veriyorum ama ek gidayada baslamak istiyorum
Ayse44 Mehmetemirimm 7 kilo benimki 70 cm bilmiyorum ama baslamak istiyorum hugun yogurt mayalayip vermeyi dusunuyorum bakalm
Ayse44 Kusannesi doktorumun numarsı silinmis canım hastaneye gidicektim malum virus var biyerede cikamiyoruz 5 aylik oldu hani bilmiyorum baslamak istiyorum meme uyanikken asla almiyor ancak uykuda emiyor ek gida vermek istiyorum
imgesi Ayse44 ek gidaya 5. Ayda degl 6. Ayda baslanir.. daha erken baslamak bebegin bağırsak florasini bozar. Ancak 6. Ayda cocuk baska yiyecekler yemeye musaittir.acele etmeyin. Annelerin erkenden ek gidaya gecirmek istemesini anlamyrm. Bakin herseyin zamani var. Iyi bse degl erken baslamak ilerleyen zamanlarda sindirim skntisi yasayp kabiz olablr
Ayse44 imgesi doktora danisip baslicam canim bebegim 5 aylik 4 aylik baslayan bile var yani bebegin kilosuna gore doktor diyor zaten basla veya baslama baslayan varmi ogrenmwk icin post actim zaten
imgesi Ayse44 ya inan su zamanda doktorlara da guvenemyrm ben. Bireysel farkliliklar vardr elbetteki ama 6 ay anne sutu olcak sadce die bosuna demiolar bence hatta 6. Ayda bile tek.kasikla baslayan anca onu sindirebilen cocuk 4. Ve 5. Ayda nasi sindireblio ben sasiryrm
masalim51 İlk gün kabak yaptım bir çay kaşığı ikinci gün yine kabak bir tatlı kaşığı üçüncü gün ise bir yemek kaşığı verdim. Patates ve havucu da aynı şekilde yaptım dokuz gün sonra üçünü karıştırarak vermeye başladım. Sonra sebze ekledim zaman ilerledikçe brokoli ıspanak kereviz yer elması