AyseM yazim uzun olacak ama sekerli su verildigini okuyunca beynimden vurulmusa dondum😔 Hamilelik surecimde hic bir sikinti olmamasina ragmen 8 aylik normal dogum yaptim. 53 gun oldu hala sut arttirma cabasindayim, basindan beri sutum az, yemedigim icmedigim sey kalmadi. Buyukler iyi niyetle malesef kendi dogru bildigi yanlislari uyguluyor. Bu cocuk ac, doysun, toparlansin sonra sutun gelince emzirirsin, sariligi bi atsin vb ile mamaya basladik, gunde 1 kere aksamlari mama veriyorduk. (Mama almasi dunyanin sonu degil ama neden anne sutuyle buyume firsati varken olmasin, kafayi bununla bozdum diyebilirim.) malesef mama verdikce sindirimi daha uzun surdugunden bebek daha uzun araliklarla emiyor ve beyinde demekki ihtiyac yok diyerek sut uretmiyor.sonra daha sik mama vermek zorunda kaliyorsun ve bir gun sutun tamamen bitiyor, kaldiki biberon alan bebegin gogsu reddetmesi de ayri bir konu. Tomrisin emzirme notlarini okumani siddetle tavsiye ederim. Ne yapman gerektigini detayli anlatiyor. Bebegin ve kendi ustunu cikar tem temasiyla sik sik uzun uzun emzir, her firsatta uyu ve lutfen stres yapma( bu yontemle ikizleri olan ablamin arkadasi 22 ay emzirdi hatta ek gidaya 8.ay basladi) ben deneme amacli 2 gun once sadece bir gun bunu yaptim ve evet goguslerim dolup tasmiyor ama sutum artmaya basladi sanki, 2 gundur cok sukur mama vermiyorum. Inanilmaz stres yapmistim ben biraz disari cikip dolas kafam dagilsin ben onun da iyi geldigini dusunuyorum.
Seker demek zehir demek hamilelikte bile seker yemezken kucucuk bebege nasil seker verilir, lutfen buna bir daha musade etmeyin.
Dr um sutu arttirmak icin solgar brewest yeast b12, milk maker damla ve mutilium vermisti. Gunde 4-5 bardak rezene icebilirsin. Su 3 litre mutlaka ic. Promalt, humana still tea, tahin helvasi, dereotu, bulgur, dut pekmezi, badem, ceviz, sogan, roka sut arttiriyormus.deneyerek sana neyin iyi geldigini bulacaksin. Guzel beslen her ogunde karbonhidrat almaya calis. Ben sadece birazcik rezenenin faydasini gordum sanki🙈 en etkilisi bebeginin seni emmesi, sutun olmasa da emsin. Ins en kisa zamanla bol bol sutun olur canim.