Ayka9045 Slm) biz 4 ayda ek gidaya basladik 6 ayimizi bitiricez gunde 3 ogun ek gida veriyorum kahvalti sebze yemeyi peyve puresi falan bilmek istiyorum bunlarla birlikde gunluk kac cc sut icmesi gerekiyo sizin bebek ne kadar iciyo?
Ksd Ayka9045 canım benim kızım 7 aylık bende 5.5 aylıkken başladım suan sabah 7 de uyanıyo 110 -120 cc mama içiyor 10.30 gbi kahvaltı yiyo 1 de 150 cc mama içiyor 5 de çorba veriyorum sonra 2 saat sonra felan kaç cc mama içerse 100 110 kadar veriyorum tok olursa daha az içiyor saat 9.30 gbi muhallebi veriyorum yatırıyorum iki defa da 100 cc gece mama içiyor bu kadar
Ksd Ayka9045 yani ek gıdayla beraber hemen süt veya mama icmeyebilirler tok oldukları icin ben her ek gıdadan 2-3 saat sonra içebildiği kadar mama veriyorum
Ksd Ksd tabi hergün aynı seyi vermiyorum değiştiriyorum çorba hergün veriyorum mutlaka kahvaltıda ama ertesi gün bir mama yerine yoğurt veriyorum kefir veriyorum meyve püresi veriyorum değişik değişik yapıyorum ama ortalama günde 3-4 defa mama içiyor 3 defa ek gıda veriyorum
Ayka9045 @Ksd anladim yani senin bebek ek gidayla beraber gunluk 500 540 civari sut iciyo, gece uyaniyomu? Acaba gitdikce ek gidayi fazla yiyip sutu azalticaklarmi? Doktorada gidemiyoruz beslenmeyle ilgili danisalim asimizda gelicek yakindaa napicaz
Ksd Ayka9045 evet canım günlük 400-500 ü buluyordur maması değişiyor tabi bazen 550 oluyo bazen 400 de kalıyo hergün aynı olmuyo gece uyanmıyo ama ben uyku önünde veriyorum iki üç defa bi 12 de bi 3 de bi 6 da zaten uyanmıyo içip geri uyuyo hemen yine
Ksd Ayka9045 doktorum bir yasına kadar öncelik anne sütü yada mama olucak dedi bende öyle düşünüyorum açıkçası gelişimi açısından. Günde 3 öğün ek gıda yeterli her ay biraz daha arttırarak devam ederseniz öğünlerini
AyseBirce Ksd bızım beslenmemızde sızınkıne benziyor ama cok ıstahsız benim kıızm kılo alımımız az ek gıdayıda bazen yiyor bazen agzına surmuyor gece beslenmesinı de bıraktı maalesef hıc ıcmıyor
Ksd AyseBirce benim bebeğimde iştahsız bazen yiyo bazen yemiyor kaç kilo sizin ki ? Benim kızımın 4.ay atağı çok zor geçti 4.aydan 6. Aya kadar hicbirsey yemedi hep aglıyordu uyumuyordu birde diş olayı vurdu 2 ay aç geçirdi resmen sizin ki suan tam kaç kilo acaba ?
AyseBirce AyseBirce sut alerjimiz var alerjı maması kullanıyoruz bıberondan kesinlikle ıcmıyor enjektorle ıcırıyorum