Zhdsngz [bilinmeyen] 2 saat Aralık la 15 er dakika sağın oda sıcaklığına gelince dolaba koyabilirsiniz verirken de biberona koyun su dolu bir kapta ısıtıverin içeceği kadarı
Alibulutveanne [bilinmeyen] biberon ile vermeyin bence başıma geldiği için söylüyorum biberona alışıyorlar daha sonra memeyi tutmaya bilir kaşık ile verin ben meme ucunada kantoran yağı sürdüm hemen geçirdi
Denizsevim [bilinmeyen] ısıttığınız sütü biberonla vermeyin. Şırıngayla veya kaşıkla verin. Ben şırıngayla vermiştim. Çok sıcak olmasın. Göğsünüzden akan süte göre kararlama ayarlayabilirsiniz sıcaklığını. Dışarda 3saat dolapta 3 gün buzlukta 3ay dayanır. Isıttığınız sütü hafifçe karıştırın. Bir kısmı sıcak bir kısmı soğuk olmasın.
Oykuzey [bilinmeyen] *Hafif bir biberon kullanın tutması kolay olur daha az yorucu olur diye. Çünkü eğer sağım işi uzun sürerse gerçekten yorucu olabiliyor. *Vakit bulduğunuz her fırsatta sağmaya çalışın, süt gelmeyinceye kadar sağın. *Sağdığınız sütü hemen vermeyecekseniz biberonla veya süt saklama kabıyla dolaba koyun. İçireceğiniz zaman dolaptan çıkartıp benmari usulu yani sıcak su dolu bir kapta (bardak veya kase de olabilir) ısıtın. Bileğinize damlatarak sütün sıcaklığının bebeğinizi yakmayacak derecede olduğundan emin olun. *Sağdığınız süt oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün, dondurucuda 3 ay durabilir/saklanabilir. Üç buçuk aydır bilfiil süt sağan bir anne olarak bildiklerimi yukarıda sıraladım fakat tüm çiçeği burnunda yeni annelere nacizane eklemek istediğim şey şudur ki, emzirmek için her yolu deneyin. Ne gerekiyorsa yapın. Bir noktadan sonra artık süt sağmak gerçekten bıkkınlık veriyor ve sağarak beslemenin zorluklarını saymakla bitiremem. Hele ki bebeğine yalnız bakan bir anneyseniz zorlukları çok daha fazla. Zaman geliyor o sütü sağmaya, ısıtmaya veya soğutmaya vakit bulamıyorsunuz. Çok defa bebeğim açlıktan ağlarken sütü ısıtmaya çalışmışlığım vardır veya vakitsizlikten sağamadığım için mama vermek zorunda kaldığım olmuştur. İmkanınız elverdiğince biberon vermemeye çalışın ve mutlaka emzirin nacizane tavsiyemdir. Sevgiler. 🌺
Alibulutveanne [bilinmeyen] benim o derece olmamıştı kantoran yağı 2 günde geçirdi benimkini tabi bünyeden bünyeye değişebilir 🙏🏻
Elifdeniz [bilinmeyen] eğer yara yüzünden emzirmeyip pompayla sağacaksanız pompa yarayı daha da büyütüyor 🤦🏻♀️ Ben o hatayı yaptım yaram 65 günde geçti aman dikkatli olun
Mervercan [bilinmeyen] ahh o meme ucu yaraları çok fena oluyo geçmiş olsun lansinoh krem sür pompa da çok acıtıyor ama yapacak bişey yok sağlanan gerekiyor geçene kadar Allah şifa versin canım