Zeyzeyyyyy Arkadaşlar buraya resim atamıyorum bebeğimin yüzündeki alerjileri cildiye doktoruma attım bunlar ne diye alerjik bebeğiniz var getirin bakıyım dedi başına gelen var mı ne yaptınız ben doktora götüremem şu durumlarda. Daha bebeğimin 40 ı yeni bitti isilik sanıyordum ama ne yapmalıyım bilmiyorum
Kuzuannesi Zeyzeyyyyy sut ve sut urunleri alerjisi yada cojlu gida olabilir. Yediklerinizi kontrol edin ne zaman artiyor bakin. Peynir yogurt flan kullanmayi bi kesin
Annesirintugceuzun Zeyzeyyyyy Gastroentroloji bölümüne gitmeniz gerekiyor . Ne yiyebileceğinizi onlar söyleyecek size. Ben 4 ay patates ve sebzeyle beslendim. 🤦🏻♀️
O1anne01 Zeyzeyyyyy benimde aynı bebeğim 28 günlük süt alerjisi cıktı ben süt ürünleri tüketmiyorum sütümden ona geçmesin diye doktor bana periz verdi ayriyeten sabah akşam 30 cc mama yazdı veriyroum. Laktozsuz mama
Zeyzeyyyyy Kalp26 kakası yeşil değil normal kaka rengi doğduğundan beri bu kızarıklıklarda 2 haftadır var oluyor sadece yüzünde saç derisinde var açık sarı kakası hardal normal kaka rengi 😔
Kalp26 Zeyzeyyyyy test yapmadan nasıl alerjik diyebılıyorki geçen benım bebektede nokta nokta kirmizi oldu isilik olmustu ev cok sicakti
Zeyzeyyyyy Kuzuannesi tahini çileği çikolatayı peyniri çok tüketiyorum domateside e ben ne yicem tüketicem bilmiyorumki 😔 nasıl takip edicem çok korkuyorum doktora gitmeyede
Kuzuannesi Zeyzeyyyyy yesiginde baktin yuzundkiler artiyor belirti gosteriyor o gun yedklerin alerjik . Hepimiz bu sekilde yapiyor net bir cvp i yok malesf
Kalp26 Zeyzeyyyyy tahin fistik ezmesi fındık esmesi ve çikolata bunlarda alerjikmiş bazi bebeklere bir kesin isterseniz
Queen19 Zeyzeyyyyy en basta kırmızı meyveler kesınlıkle cıkarman gerekıyor hayatından (çilek,domates,salca) . Süt ve süt ürünleri yemıceksın. Bal,kakao, ambalajlı gıdalar yok. Tahin alerjık gıdadır. Daha dogrusu susamdan yapıldıgı ıcın susamda alerjıktır. Benım bebegımın coklu besın alerjısı oldugu ıcın bılıyorum balık ve yumurtayada alerjısı var mesela benım bebegımın bunların hepsını hayatımdan cıkardım
Emine7 Annesirintugceuzun bizim de kakada gizli kan cktı ama ne oluyodur sızce? Virüsden dolayı gıdemedk hastaneye 😕
2-bebek O1anne01 merhaba,benimde bebegimin yüzünde kızarıklık var ve sürekli burnu tıkanıyor dr yediklerlne dikkat et bakalım süt alerjisimi dedi ben 2 gündür bisküvi bile yemiyorum içinde süt var diye bu kadar ayrıntıcımı olmak gerekiyor sizin dr un önerisi nedir?
Dorukcum_16 Zeyzeyyyyy belirtileri var mi ? Bu kizariklik disinda Kakada mukus Emerken kizarma ikinma Devamli huysuzlul aglama Hirilti vs ..
Zeyzeyyyyy Dorukcum_16 emerken kızarma ıkınma var sadece gazdır diye düşünüyordum huysuzluk ağlama yok hep uyuyor diyebilirim hırıltı çok nadir oluyor ciğerlerine baktırmıştım hırıltı yüzüne alerji aklıma gelmedi ama baktırdıgımzamanlar alerjisi yoktu
Neslihan01 @Zeyzeyyyyy. Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Çikolata Çilek alerjik oldugu için tüketim sıklığını aza indirmek gerekebilir, tahinde susam ile yapıldığı için onunda alerji yapma ihtimali var, çoklu gıda alerjisi yoksa diğer gıdalardan kısıtlama yapmanıza gerek yok bence, zaten ortam kötü götürmeyin doktora biraz takip edin yediklerine dikkat edin geçecektir inşallah 🙏
Annesirintugceuzun Zeyzeyyyyy O zaman ben bana yasaklananlardan bahsedeyim size. Et, tavuk, baharatlar, süt ve süt ürünleri, yumurta, soya, hamur işleri, siyez buğdaylı ve çavdar ekmeği yiyebilirsin. Patates ve sebze yemekleriyle besleneceksiniz kısaca. 🤦🏻♀️
Zeyzeyyyyy Mrymafra dalin mutlaka şanpuanıda değiştircem şu yasak kalksın pazartesi mustela alıcam eczanelerde varmı bilmiyorum
Hunilianne Zeyzeyyyyy alerjikse götürmeniz lazım. Büyüme gelişme geriliğine sebep olur yanlış beslenmeniz
Zeyzeyyyyy Kalp26 sadece yüzünde var isilik gibi inanın aynııı çok bende anlamadım nerden anladı test yapmadan resimden keşke şuraya resim atmayı bilsem nasıl atılıyor ya
Queen19 Kalp26 genelde 6 aydan once test önermıyolar dogru sonuc vermedıgı ıcın ozellıkle kan testınde pek bırsey cıkmıyor biz yaptırdık mesela kan testını bıldıgımız gıdalar cıktı sonucta hep. Ancak yama testı o da 6.aydan sonra uygun dıyor bazı doktorlar.