Mehmetemirimm Kızlar bebeğim beş aylık olmak üzere doğduğundan beri anne sütü aliyo sadece ama artık doymuyo sanki gözü sürekli yediklerimizde biz yerken aşırı agliyo ne yedirebilirim
Mirayy00 Mehmetemirimm 5. Ayda tadimlara başladık 2 hafta felan sürdü sonrasındada gunde 2 ogun olmak üzere basladim ben her bebek farklıdır tabiki🌸
gvnkbr Mehmetemirimm benimkide aynı geçen çayıma el attı bardak sangirt yere 🙄izliyorlar bence 2haftaya kadar sadece tadım yaptırmayı düşünüyorum çünkü Dr 7ci ayda ek gıdaya geciceksin kilosu iyi bağırsaklarını bozariz dedi üzüldüm 😭
Mirayy00 Mehmetemirimm sut alerjimiz oldugu icin yogurt ve yumurta veremedim ilk 3 gun havuç verdim sonra kabak patates elma muz pirinc unu irmik pırasa bezelye (yaptığım çorbaların içine tel şehriye pirinc bulgur) bunlari denedik şimdiye kadar ilk gun 1 cay kasigi 2. Gun 1 tatlı kaşığı 3. Gun 1 yemek kaşığı olarak tek tek tadimini yaptırdım canim
birkuzuhikayesi 5 ay 4 günlüğüz. 4 gündür başladım. İlk 3 gün yoğurt verdim. Bugün kabak püresi . 3 gün kuralıyla devam edicem bakalım. Sonra bal kabağı . Avakado. Patates. Elma . Armut . Muz şeklinde devam ederim. Alerji olmayan ürünleri de kombin yapmaya başlarım. Mesela kabak ve patatesten çorba falan yaparım. Az az veriyorum ama çok . Bu ayı böyle tattırma ile geçiricem
Hande59 birkuzuhikayesi canım bende tadımlara başlamayı düşünüyorum meyve tadımına geçerken buharda haşlanacak mı yoksa direk cam rendeden geçirecek mi verilecek?
Mirayy00 Mehmetemirimm ilk 1 hafta tadım yaparsınız sonra alerji yapmayan şeylerden çorba felan yapip gunde 1 ögunle vermeye baslayin
Busra33 Biz 5 ay 21 günlügüz 5 aya 10 gün vardı başladım elma armut bal kabağı ama bir tanesi az az 3 gün havuç ve keçi sütü ve yoğurdu veriyorum artı yarım çay kaşığı hergun hunnap veriyorum
Mirayy00 AnneBebek1 2 3 hafta suruyo yogurt yumurtada olsaydı 1 ay sürerdi 3 gun havuç 3 gun kabak 3 gun patates 3 gun elma 3 gun muz 3 gun armut derken biliyo 2 3 haftayı tabi 1. Haftadan sonra alerji yapmayan şeylerden azar azar vermeye başladım
AnneBebek1 Mirayy00 Boyle bilmiyordum 3 gun kurali sadece 3 gun var saniyordum herseyden 3 gun mu verdiniz yani tattirdiniz
Mirayy00 AnneBebek1 şöyle daha net anlatayım yanlış anlaşılma olmasin😊 mesela 1. Güneşin bebeginize ilk havuç vermek istediniz 1. Gun 1 cay kasigi verdiniz 2. Gun 1 tatlı kaşığı verdiniz 3. Gun 1 yemek kaşığı verdiniz bi alerjik belirti olmadi o gıdayı artik verebilirsiniz 4.5.6. Gun kabak 7.8.9 gun patates tattirirsiniz daha sonra hem bunlardan karıştırarak çorba + tadimlara devam edebilirsiniz
Hande59 birkuzuhikayesi teşekkürler ben de öyle düşünmüştüm emin olamadım 4 ay 21 günlük 5. Ayda hemen tadımlara başlamayı düşünüyorum😀
AZY Benim oğlumda 5.ayını dolduracak muz,elma,armut tattırıyorum ayrıca diş kaşıntısı olur diye havuç yıkayıp veriyorum eline yemek yerken dediğiniz gibi gözü sofrada 🙃