Dilekhilal Kızlar bebeğime mama veriyorum. Aile hekimim 4. Ayında meyve ve yoğurt verebilirsin dedi . Siz nasıl yaptınız acaba ? Sadece meyve ve yoğurt mu yoksa başka şeylerde verebilir miyim ?
cankuzularim Dilekhilal baz-ı hekimler 4 ay diyor ama tatliyla başlamayın meyve yerine 1 2 çay kaşığı yoğurt verebilirsiniz bana kalırsa vermeyen 3 çocuğuna da vermedim kızım çok doymuyor du 1 kaç kere verdim pisman oldum 180 günü doldurun bence
Ecrinada35 Dilekhilal Henüz çok erken olduğu İçin yoğurt ve meyve püresi yeterli . Bağırsakları daha hazmedemez sebzeyi vs meyveyide hazır kavanoz olanlardan değilde alıp cam rende ile rendeleyip verin elma armut çoğunlukla. Ayrıca doktorunuz epey aceleci çıkmış yani ek gıda İçin çok erken benimde bebeğim ilk iki ay dışında hep mama kullandı emmedi malesef ama ben 5 ayı bir hafta geçtikten sonra yoğurt ile başlamıştım . İnşallah güzel tadımlarınız olsun severek yesin 🙏🏼
Esraraz Dilekhilal merhaba ben erken gibi bir şey söylemeyeceğim ama biz mama alıyorduk 5 ay 1 haftalık falandı doktor kontrolünde tadımlara basladık ve yogurdu katiyen bagıraakları kaldırmadı kaç gğn gazdn yatamadı kabız oldu ne denediysem sorun yasadım ama 6. Aya geldiğimizde verdiğimiz şeyler sorun olmadı gerçekten bagırsak kabul etme gibi bir durum var bu sebeple 4. Ayda sorun yasayabilirsiniz 1 ay daha bekleyip 5 de vermeniz belki daha iyi olabilir.
tosuncukannesi Dilekhilal 4 ay 5gunluk oğluma alerjik bebek olduğu için sadece tıbbi mamayla besleniyor DOKTOR TAVSİYESİYLE ek gıdaya başladık sebzelerden başlamamı önerdi önce meyve verilirse tatlı olduğundan dolayı sebzeleri kabul etmeyebiliyorlarmış ben havuçla başladım 3 gün verdim şimdi kabağa geçtim 3 gün vercem sonra patates brokoli vs sırasıyla gitmeyi düşünüyorum sonra meyvelere geçicem zaten çok küçük olduğu için korkuyorum birşey olcak diye en azından 1 buçuk 2 ayı sadece tadimlarla geçirmek istiyorum
nkarac 4.ay çok erken. Yanlış yönlendermiş. Çocuk hekimleri 180 gün dolmadan başlamayın diyor. Öncesinde başlanırsa allerji, bağırsak problemleri olma ihtimali yüksek olur diyorlar
Dilekhilal nkarac Sağlık ocağında mama kullandığı için başlayabilir meyve ve yoğurtla demişti ama doğrudur sizin dediğiniz
nkarac Dilekhilal anne sütü yokluğunda da mamayla devam diyorlar. Erken başlayanlar da var tabi de en azından 5 ayını bi doldursun
CaglaC Ben 4 buçuk aylıkken başladım yoğurt meyve püreleri verdim daha sonra 4 ay mamalarından bebek tarhanasi vs. Birazda bebeğe bağlı bence, benim bebeğim artık mamayla doymuyordu bi sıkıntı da yaşamadık çok şükür
Mirayimran nkarac bizim çocuk doktoru ve sağlıkocağındaki ebemiz de aynı şeyi söylediği için demiştim bebeğin kilosuna göre de hareket edebilirler
Defnedilan34 4 aylık başladım tadimlara 3 gün kuralı ile yoğurt sebze püresi meyve püresi verdim şimdiye kadar şuan 5 aylık aylık bugün ilk defa kaşık maması verdim böyle böyle devam ediyorum hiç bi sorun yaşamadım hepsini deneyip teker teker bakman gerek bebeğin hangisini sindiriyor hangisini hazmedemiyor gözlemlemen gerek ama unutma çok çok az vermelisin 2 3 tatlı kaşığı yeterli olacaktır ona
Urasdeniz38 Dilekhilal benim oglumda 4.5 aylik suan bende mamayla besledigim icin bizim Doktorumuzda meyve ve yogurtla ek gidaya baslayin dedi…bende basladim..cok sukur hic bir sikinti olmadi…