O zaman sabah kahvaltıda - biraz lor yapabilirsin kendin mayaladığın yoğurdu kaynatıp. Yumurta arada ver, 7 aylık olduğunda hergün verebilirsin. Tam buğday ekmeği yapıp çok az verebilirsin. Labne-ekmek-yumurta karışımı yapabilirsin.
öğlen için patates havuçla başladım ben, sonra çeşitlendirdim mesela kabak ekledim az 3 gün verdim (aynı yemeği en çok bir kez ısıtabilirsin demişti doktorumuz o yüzden aynı yemeği öğlem verdim akşam verdim dolaba koydum, ertesi gün ısıttım verdim ve akşama başka yemek yaptım) ertesi gün ıspanak ekledim, başka gün brokoli ekledim hepsini sevdi, böyle çeşitlendirerek zaten az az veriyorsun, miktar artana kadar 7 aylık oluveriyor 🙏🏻 Yemeğin yanında yoğurt verdim 6,5 aylıkken başladık yoğurda. Meyveler de elma, armut, muzlu yoğurt, ananas, avokado verdim. Toplam 4 öğüne kadar çıkabiliyorsun yavaş yavaş ve her öğün bir çay bardağını geçmeyecek kadara kadar çıkabiliyorsun. Başlarda deneme yaparak verdiğin için az veriyorsun. Bunları denerken bende en önemli şey sebzelerle başlamak, meyvelere alışan bebeklere sebze yedirmek zor oluyor tatlı şeylere alıştığı için(istisnalar bardır tabi de bu benim gözlemim) bir de herşeyi püre haline getirmemek, ben patates havuç ıspanak hepsini haşlayıp çatalla eziyordum ki biraz pütürlü kalsın diye, çiğneme alışkanlığı da gelişiyor bu şekilde.