Ebelfezalininannesi
Ezgiasya
Öyle çocuğu 24 saat uyutayım diye dinletmiyorum 😂 10 günlükken krizleri başladı.Günde 1 belki 2 saat uyuyordu. Artık uykusuzluktan ağlıyordu.
Kolik masajı,banyosu,kiraz çekirdeği kemeri patiği, loş ortam,arabayla gezme, evde 7/24 kucakta gezme,sakin konuşma,beyaz gürültü sesleri vs... her şeyi denedik yaptık, sadece anlık 5-10dk sakinleşiyordu. Acile bile gittim bi ara korkup.
Bugün keşfettim bunu, youtube da müzik ararken “bebekleri uyutan dua” şeklinde. Açtım uyudu meğer Nebe suresiymiş.
Uyanıp emdikten sonra rutin gazını çıkartıyorum (kolik de olsa) ,masaj yapıp biraz oynuyoruz.Terlemişse üstünü değiştiriyorum. Bezini değişiyorum.Hepsi zaten ortalama 1 saat sürüyor.
Yani karnı tok pek kıvamına geldikten sonra açıyorum duayı. Bugün 20 saniye içinde uyuduğu da oldu, duayı 5-7 kere dinledikten sonra uyuduğu da oldu.
Her halukarda uyuduktan 5 dk sonra yavrum çığlıkla uyanmıyor, duayı dinlerken gazını da cıkartıyor.Ne bileyim her şeyi deneyip çaresiz hissettikten sonra ben de evladım da rahatladık valla. Henüz 37 günlük çok küçük.