Kbrmrc Bu öyle detaylı şekilde tek bir yorumda anlatılacak bir şey değil. Tek posta toplanalım ek gıda diye bir post var orada bayağı açıkladık arkadaşlarla birlikte, göz atabilirsiniz. Yine de buradan da açıklamaya çalışayım.
Şimdi zaten bebeğinizin kilo alımında sorun yoksa 6 Aydan önce Ek gıdaya başlanmaması gerekşyor. 6.ayda başladığınızı varsayarak anlatıyorum; ilk bir ay 3 gün kuralı uygulayarak tadım yapmanız gerekşyor. Bu bir ayda bir öğününüz 3-4 yemek kaşığını, bir günlük ek gıda miktarınız 2 çay bardağını geçmemeli. İlk bir iki ay amaç bebeğin doyması değil yutmayı öğrenmesi besinlerin tadını keşfetmesi. 8-9 aya kdar ana besin anne sütü Ya da formül mama olmalı. 6-8 ay öpün sayısı 2 ya da 3, 9-11 aylarda 3-4 ana öğün 1-2 ara öpün parmak gıda şeklinde olmalı. Ayrıca özellikle ilk bir ay ek gıdayı tattırdıktsn bir on dk sonra emzirmeniz gerekşyor çünkü bebek ek gıdayla doymayacak. Uzmanlar blw yöntemini tavsiye ediyor fakat size uygun değilse uygulamayın çünkü bebeğin de sizin de strese girmemeniz gerekli. Tv, tablet Ya da oyunla yemek yedirilmemeli. Tadımlarım genellikle öğlen saatinde yaptırılması tavsiye edilir. Ve mutlaka 3 gün kuralına uyuşması gerekşyor. Sebze, yoğurt, meyve şeklinde de yoğurt, sebze, meyve şeklinde de tadımlara başlayabilirsiniz. Şimdilik aklıma gelenler bunlar başka sormak istedikleriniz varsa cevaplayayım. Biz de ek gıdaya yeni geçtik. Bir aydır bu konuyu araştırıyorum ben