Deletedmom245 Melekler anne sütüne ek mama da alıyor. Kilo alımı da olması gerektiği gibi doktorum da tadım olarak başla istersen dedi. Bazı şeylerden birer kaşık denetiyorum 3 gün kuralıyla. Biz yemek yerken kendine vermiyoruz diye bağırıyor mesela🤦🏻♀️😂
Furkan42 Melekler bizde 5 aylık olduk 1 haftadır tadimlara başladık. Balkabağı, havuç, kabak,organik cicibebe. Bunları 3 gün kuralı ile deniyorum tepki vermezse devam ediyorum. Cici bebe çok minik verdim ağır gelebilir diye.
Zeyno111 Melekler Biz anne sütü alıyoruz doktor onayıyla sularına alerjik bebek olduğu için 4buçuk aylık gibi başlamıştık 5.aydan itibaren tadımlara geçtik 3 gün kuralıyla neredeyse bitirmek üzereyim tadımları pek 6.ay sebze ve meyveleri yok zaten Bu mevsimde Patates havuç balkabağı elma armut yoğurt böyle gittim 😅
Melekler Deletedmom245 aynen benm kız da öyle gözü masa da nasıl atıyor tabaklara 🤣 ben de yoğurt ve muz verdim sadece bşy olmad. Ben geçen gün ilk kez çilek yedim ona alerjisi varmış sütten geçiyor ya bugün doktora götürdüm krem ve damla yazdı dikkat et sen de canm benek benek oldu her yeri hemen
Furkan42 Melekler buharda haşlayarak veriyorum. Onu da şu şekild e yapiyorum: küçük tencereye az su üzerine tel süzgeç içine sebze(dogranmis) üzerine kapak kapatıp pişiriyorum.suzgec suya değmiyor. Buharda yumuşayan sebzeleri blendirdan geciriyorum. Sonra ilk defa veriyorsam birinci gün 1 çay kasigi sebzeyi mamasıyla karıştırıp veriyorum. Ikıncı gün aynı işlemi 1 tatlı kaşığı,üçüncü gün 1 yemek kaşığı. Bebeğe dokunup dokunmadığını bu şekilde anlıyorsun. Tek tek denedikten sonra 2 veya 3 sebzeyi karıştırıp çorba şeklinde verebiliyoruz. Ben de bu şekilde yapicam insallah. Internette hep böyle uygulamalar. Insallah iyi olur.
Bhr28 Melekler bizimkinin kilosu az maalesef😭 3 hafta önce 5.300 kilo boy 62 cm. Şu an kaç kilo bilmiyorum kontrolümüze daha var. Şu an 5 ay 14 günlük kızım
Mina181019 Bhr28 üzülme canım benim kızım da 2695 doğdu şimdi bizimki de çok zayıf sağlıklı olsunlar yeter
Bhr28 Melekler bende artık takmıyorum sağlıksal bir sorunumuz yok çok şükür doktorumuz 9. Ayda toparlarız dedi bende ona güveniyorum artık
Mina181019 Melekler 5 ay 19 günlüğüz kızum sadece anne sütü alıyor diliyle tattırdık tam anlamıyla ek gıdaya geçmek için 6. Ayımızı bekliyoruz :) tam hazır olsun ek gıdaya
Zeynep1625 Bnm kzmda 5ay 20 günlk. 4. Ayında 63 cnm 5.500 dü 6 aylk olcz ama korondn dolayı nekdr oldk bilmyz. Bende yavaştn tatrmya çalşym ama bnm kzmın bşye alerjisi var nedr bilmym henz