yigit_arel_57 Selam Anneler Oğlum 7 aylık oldu fakat hala ek gidaya nasil baslamaliyim neler vermeliyim tam emin olamıyorum artik faydali öğünlere gecmek istiyorum ama ne yapmam gerektigini bilmiyorum tecrübe eden anneler bana yardimci olur musunuz
ozgurunannesi yigit_arel_57 Ben 7 aylık olduğun da size yaptiklarimdan bahsedeyim birazcık 1 günlük menümüz *Sabah uyandığında mamasını verdikten 1 saat sonra kahvalti yaptırıyordum. Yarım yumurta sarısı. 2 bebe bisküvisi çeyrek muz ıhlamurla ıslatıp yediriyordum. Öğleden sonra tarhana çorbası veya yoğurt çorbası yapıyordum. Sebze çorbasını çok sevmediği için yapmıyorum. 2 saat sonra mama veriyordum. İkindine doğru küçük bir kase yoğurt veya meyve püresi veriyordum. Akşam uyumadan önce de muhallebi yiyordu. Şuan 8 aylık olduk et tavuk köfte balık yediriyorum azar azar 🤗
yigit_arel_57 ozgurunannesi Aslında benim en büyük korkum da bogazina büyük parcalar kacmasi inanilmaz tedirgin oluyorum onunda korkusu var bende bide dün yogurt denemesi yaptim hic yemedi sebze corbasi yaptım onu da yemedi bizim tatlarla bi sorunumuz var mama yediğimiz icin malûm mama da tatlı oluyo genelde her şeyden aynı tadı bekliyo belkide
ozgurunannesi yigit_arel_57 Şuan 7 aylık olduğu için blender kullanmanizi öneririm ben 7 aylıkken elma armut da bile blender kullandim. Pütürlü bir şey vermedim. 8 aylık olduğunda yavaş yavaş pütürlü vermeye başladım önce öğürdu yutamadi. Sonra alıştı. Köfteyi elimle küçük küçük yutacagi şekilde böldüm yedirdim. Çorbaları blender yapmadan icirdim. Tavukları küçük küçük ayikladim önüne koydum eline alıyor yiyor. Zamanla öğreniyorlar. Acele etmeyin. Sevmediği şeylere bir süre ara verin. Ona da zamanla alisiyorlar. Hep aynı tadı bekliyorlar.