Goodnesscircle Merhaba anneler , 14 aylık bebeğim için yavaş yavaş tuvalet eğitimine başladım. Bu konuda tecrübeli anneler acaba oturak mı almalıyım yoksa lazımlıklar var öyle bişiy mi almalı hangisi kullanışlı acaba🧐
Zeynur6 Goodnesscircle nasıl başladın benimkide 14 aylık çömeş diyince çömesiyor çabuk alışır diye dusunuyorum
Agg0207 Goodnesscircle bir bebek zıplamaya merdiven inip çıkmaya başladıgında ordaki kaslar güçlendiğinde ve 18 ayını geçtiğinde başlanması gerekiyormuş çocuk psikolojisi açısından canım biraz araştr iyi birşey yapaym derken bebegini olumsuz etkileme çünkü tuvalet eğitimine çocugun psikolojik olarak hazır olması gerekiyor ve annenin bu konudaki tutumu bebegin ilerideki kişiliğini bile etkiliyor
Goodnesscircle Evet her yerde 18 ay yazıyor öncesinde oyun gibi belli saatlerde kıyafetleriyle oturtup kaka diyerek alışmasını sağlamayı planlıyorum aslında bir de artık 1 aydır kaka yaparken kenara köşeye saklanıyor bitince gülümseyerek koşturup ortaya çıkıyor sanırım bu bi sinyal bir de evde beni hiç bırakmadığı için mecburen tuvalete beraber giriyoruz her Seferinde ona anlatıyorum bak ben tuvalete geldim çişimi kakamı yapıyorum sen henüz popondaki beze yapıyorsun sen de tuvaletine yapmaya başlıcaksın diye🙈